Előfizetői tartalom

Pozitív vakcinahírek, tépik az autógyártók részvényeit

Portfolio
A pozitív vakcinahírekre a világ részvénypiacain hatalmas rali indult be, az eddig agyonvert szektorok szárnyalnak. A hagyományos autógyártók részvényei is óriásit mennek, a befektetők elkezdték beárazni a mobilitás visszaállását a normális kerékvágásba. Az emelkedés széles körű, az eddig is jól teljesítő EV gyártók is pluszban nyithatnak, de az igazi rali az európai autógyártók piacán tapasztalható.

Az autógyártók és autóipari beszállítók részvényeit is tépik, a Renault vezeti az emelkedést, de a Valeo és Continental teljesítménye is közel 10 százalék. A nagyobb gyártók közül mindegyik emelkedik, a Volkswagen és Porsche közel 7 százalékkal került feljebb, de a BMW és a Daimler is közel 6,5 százalékkal értékelődött fel. A Ferrari kevésbé emelkedik, a luxusautókat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés