piac 66
Befektetés

Csúcs után pihenő: eséssel zárt Amerika

Portfolio
A tegnapi rali után oldalazást látunk Európában, a fontosabb indexek mérskelt elmozdulásokat mutatnak. Az amerikai piacon a nyitáshoz közeldve romlott a hangulat, mindhárom nagy index mínuszban nyitott. A magyar piacon s BUX oldalazik, az OTP árfolyama emelkedik, a Mol árfolyama csökken a záráshoz közeledve.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

Eséssel zárt Amerika

A Dow és az S&P indexe fél százalék körüli eséssel zárta a mai kereskedést, míg a Nasdaq 0,2%-kak került lejjebb. Az amerikai részvénypiaci hangulatot leginkább a profitrealizálás jellemezte. Míg a Pfizer jó vakcinaeredményeinek még örültek a múlt héten a befektetők, a Moderna hasonló hírét már nem követette az árfolyamok emelkedése. Óriási kiábrándultságról azért szó sincs, a Dow és az S&P tegnapi történelmi csúcsa után nem meglepő némi visszaesés.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Saját részvényt vásárolt a Mol

A 2020. szeptember 25-én tett bejelentése alapján a MOL Vagyonkezelő Kft. (a MOL 100%-osleányvállalata) 2020. november 17-én 300.000 darab „A” sorozatú MOL törzsrészvényt vásárolt aBudapesti Értéktőzsdén az OTP Bank Nyrt., mint befektetési szolgáltató közreműködésével 1.936,5Ft/db átlagárfolyamon. A tranzakciót követően MOL közvetett és közvetlen tulajdonában 56.228.250darab „A” sorozatú, valamint 578 darab „C” sorozatú MOL törzsrészvény van.

A BUX enyhe emelkedéssel fejezte be a napot, oldalazik a DAX

A BUX 0,15 százalékos emelkedéssel zárt, a blue chipek közül az OTP árfolyama 1,6 százalékkal esett és a kereskedés végére 11 650 forinton állt, míg a Magyar Telekom árfolyama 0,14 százalékkal került lejjebb, egy részvényért a kereskedés végén 366 forintot kellett adni. A Mol árfolyama 2,45 százalékkal került feljebb és 1964 forinton zárt, míg a Richter tegnapi záróára körül fejezte be a napot, ez 6700 forintos árfolyamot jelent.

BUX

Az európai tőzsdék vegyes képet mutatnak a zárás előtt, a cseh piac továbbra is kimagaslik, míg a DAX továbbra is tegnapi záróára körül oldalazik. 

Rávetették magukat a Teslára a befektetők, szárnyal az árfolyam

Nagy ralival indította a keddi kereskedést a Tesla, az amerikai elektromosautó-gyártó részvényeinek árfolyama több mint 12 százalékot emelkedett a mai piacnyitás után azt követően, hogy tegnap kiderült: a Tesla decemberben bekerül az S&P 500-ba.

Tovább a cikkhez

Erős nap az elektromos autógyártóknál, tépik a Teslát

A szélesebb körű piaci esés ellenére az elektromos autógyártók részvényeit tépik a befektetők. Az XPeng 3,5 százalékkal került feljebb, a Nio 2,5 százalékkal erősödött, míg a Tesla közel 12 százalékkal emelkedik. Az amerikai elektromos autógyártó azután nyitott réssel felfele,, hogy tegnap kiderült, bekerül az S&P 500 indexbe. A Nio egyébként ma, zárás után teszi közzé harmadik neyedéves gyorsjelentését, amelyx alapjában meghatározhatja a következő napokat az elektromos autók piacán.

tesla

Történelmi csúcson a Dow Jones, három évtizede nem állt fel ilyen gyorsan a padlóról

Február közepe után ismét történelmi csúcsra emelkedett a Dow Jones, miután a hétfői kereskedésben közel 30 ezer ponton zárt a részvényindex. Mindezt pedig rekord gyorsasággal sikerült elérnie, legalábbis az elmúlt három évtizedben nem volt arra példa, hogy korábbi csúcsról ekkora esést követően ilyen hamar magára találjon a Dow Jones. Ennek számos oka van, köztük a hatékony vakcinákkal kapcsolatos bejelentések, a vártnál jobb vállalati teljesítmények, de az amerikai elnökválasztás lefutása is. Több vállalatot is kiemelhetünk a Dow Jonesból, amelyek kiválóan szerepeltek az elmúlt időszakban és hozzájárultak a mostani újabb rekordhoz, mint amilyen a UnitedHealth, de akár a Honeywell vagy a Caterpillar is többek között.

Tovább a cikkhez

Eséssel nyitott az S&P, nagyot esett a Dow Jones

Az S&P 500 a nyitás után 0,8 százalékkal esik, a Dow Jones 1,2 százalékkal került lejjebb, a Walgreens csúnya, 10 százalék feletti esése következtében, miután az Amazon bejelentette, hogy belép a vényköteles gyógyszerek piacára is. A Nasdaq felülteljesítő, és 0,4 százalékos csökkenést mutat.

dow

Hihetetlen az Amazon, most a vényköteles gyógyszerek piacára lép be

Az Amazon beszáll a vényköteles gyógyszerek házhozszállításába is. A vállalat még 2017-ben vásárolta meg a PillPack online gyógyszertárát, amellyel azonban nem tudott áttörést elérni az iparágban. Az Amazon már régebb óta tervezi a beszállást a gyógyszer-kiskereskedelembe, azonban eddig szabályozói okokból nem tudott saját weboldalán vényköteles gyógyszereket árusítani.

Tovább a cikkhez

Esés jöhet a tengerentúlon, kilőhet a Tesla

A tegnapi rali után ma mérsékelt hangulatban kezdődhet a kereskedés az Egyesült Államokban, a tőszsdei nyitás előtti kereskedés alapján az S&P 500 0,6 százalék esést jelez előre, a Dow 0,75 százalékkal kerülhet lejjebb, míg a Nasdaq 0,2 százalék emelkedést mutathat.

spx

A Tesla árfolyama viszont kilőtt, miután tegnap zárás után eldőlt, hogy a cég végre bekerülhet az S&P 500 indexbe, a súlya előreláthatólag 1 százalék körül lesz. A Teslával részletesebben ebben a cikkben foglalkoztunk. A társaság részvényének árfolyama 460 dollár körüli nyitást jelez előre a piacnyitásra.

tesla

Már emelkedik a BUX

A délutánra fordulva pluszba fordult a BUX, a magyar index 0,1 százalék emelkedést mutat. A blue chipek közül az OTP esik a magyar bankpapír 1,7 százalékkal került lejjebb, a Mol 1,2 százalékot emelkedett, a Richter 1,6 százalékkal került feljebb, míg a Magyar Telekom mérsékelten emelkedik, a vállalat részvényének árfolyama 0,2 százalékkal értékelődött fel.

BUX

Koronavírus: lefeleződtek az easyJet bevételei az elmúlt egy évben

Az easyJet bevételei több mint 50 százalékkal csökkentek a szeptemberben záruló üzleti évükben, derül ki a társaság ma közzétett jelentéséből.  A vállalat közölte, hogy az év utolsó 3 hónapjában előreláthatólag a kapacitásai csak mintegy 20% százalékát használja ki.

Tovább a cikkhez

Egyre több a jó sztori a magyar tőzsdén - Mutatunk hármat

Miközben a magyar tőzsdén sokan - a forgalom miatt nyilván jogosan - csak a nagypapírokat figyelik, a surranópályán több kispapírban is nagy a sztori, meredeken emelkednek az árfolyamok. Összefoglaltuk a történetüket.

Tovább a cikkhez

Továbbra sincs határozott irány Európában

A nyitástól távolodva vegyes képet mutatnak az európai indexek, a cseh index kiemelkedik, és 2,5 százalékkal került feljebb, míg a portugál és osztrák tőzsde 0,6 százalékkal esik. A BUX jelenleg 0,3 százalékos csökkenést mutat, a német DAX pedig továbbra is tegnapi záróértéke körül mozog.

Megemelte a Masterplast célárát az MKB

A korábbi 885 forintról 929 forintra emelte a Masterplast részvényeire vonatkozó célárát az MKB elemzője a vállalat negyedéves gyorsjelentésére reagálva. Ez 6,7 százalékkal marad el a jelenlegi árfolyamtól a részvények múlt héten látott szárnyalása után.

Tovább a cikkhez

Oldalazik a német tőzsde

A nyitásban oldalazik a néme tőzsde, az irányt keresik a befektetők. A DAX 0,02 százalékkal kerül feljebb, jelenleg 13145 pont.

dax

Hírhedt hacker lesz a Twitter kiberbiztonsági vezetője

Egy híres-hírdhedt hackert, Peiter Zatkót nevezett ki a Twitter kiberbiztonsági vezetőjévé – írja a Reuters.

Tovább a cikkhez

Hatalomátvétel közbeni hullámvölgy a CIG Pannóniánál

5 százalékos díjbevétel-csökkenéssel, 428 millió forintos adózás utáni veszteséggel és az új szerzések 26 százalékos visszaesésével zárta a harmadik negyedévet a CIG Pannónia. Elmondható tehát, hogy a biztosítóban zajló hatalomátvétel és a koronavírus negatív hatásai rányomták bélyegüket az életbiztosító számaira. A vagyon- és felelősségbiztosítási üzletág szüneteltetése mellett a biztosító végelszámolja saját közvetítőjét, a CIG Pannónia Pénzügyi Közvetítő Zrt.-t, amelynek szerződéses állománya jórészt törlésbe mehet, az erre képzett céltartalék 185 millióval rontotta most az eredményt.

Tovább a cikkhez

Csökkenéssel nyitott a BUX

A nyitás után 0,3 százalékkal esik a BUX, a blue chipek közül a Mol 1901 forinton áll, mely 0,83 százalék csökkenésnek felel meg, az OTP 11760 forintnál tartózkodik, és 0,84 százalékkal került lejjebb. A Richter árfolyama 6715 forint, 0,22 százalékkal kerül feljebb, míg egy Magyar Telekom részvényért 367 forintot kell adni jelenleg, a társaság papírjai 0,55 százalékos emelkedést mutatnak.

BUX

A Molt újra beválasztották a Dow Jones fenntarthatósági indexébe

A Molt ismételten beválasztották a Down Jones Fenntarthatósági Világ Indexébe (DJSI) az Upstream és az Integrált Olaj- és Gázipari Vállalatok szegmensben, a 2020-as index felülvizsgálat során. Ez már az ötödik egymást követő alkalom, hogy elismerésre került a Mol fenntartható társaságirányítása, és bekerült a DJSI Világ Indexébe.

Tovább a cikkhez

Folytatódik az őrület, a Teslának tényleg minden sikerül

A Tesla a világ vezető elektromosautó-gyártója, a világ legnagyobb piaci értékű autógyártója, a cég részvényeiben brutális a forgalom, nem csak a profi, hanem a kisbefektetők körében is a legnépszerűbbek közé tartozik. Most végre megérkezett a Tesla oda, ahová való, a részvényei decemberben bekerülnek a világ egyik legfontosabb részvényindexébe, az S&P 500-ba.

Tovább a cikkhez

Mérsékelt eséssel nyithat a DAX

  • Az amerikai tőzsdék tegnap nagyot emelkedtek, ismét a vakcinahírek mozgatták a piacot. A Moderna bejelentette, hogy a koronavírus vakcinájuk a 3. fázisú vizsgálatok alapján 94,5 százalékos hatékonyságot mutat. A tőzsdék pozitívan reagáltak, de az emelkedés mértéke nem volt összemérhető a múlt hétfői Pfizer bejelentéssel. Végül az S&P 500 1,16 százalékkal került feljebb, 3626,91 ponton zárt, a Dow Jones új történelmi csúcsa közelében zárt, 29950 pontra emelkedett, mely 1,6 százalékos felértékelődésnek felel meg. A vakcinahírek miatt mérsékelten teljesített a technológiai szektor, a Nasdaq 12000 pont felett zárva 0,63 százalékkal kerül feljebb. Tegnap a tőzsdei zárás után derült ki, hogy a Tesla végre bekerülhet az S&P 500-ba, és a vállalat árfolyama azonnal közel 10 százalékkal került feljebb.
  • Az ázsiai tőzsdéken a jó vakcinaeredmények fűtötték a hangulatot, de a tegnapi rali után mérsékelt elmozdulásokat láthattunk. A Nikkei 0,4 százalékot emelkedett, a sanghaji tőzsde 0,3 százalékkal került feljebb, a hongkongi index pedig tegnapi záróértéke körül zárt. Ázsia más részein is hasonló mozgásokat láthattunk, a dél-koreai Kospi 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a szingapúri tőzsde 0,9 százalékkal került feljebb, és a hong-kongi tőzsde 0,1 százalékkal értékelődött fel.
  • A határidős amerikai indexek lejjebb kerültek ma reggel, a határidős DAX közel 0,5 százalékos esést vetít előre a keddi piacnyitásra.
  • Kedden az MNB kötvényvásárlási aukciót hirdetett meg, és délután 2 órakor kamatdöntést is várhatunk a jegybanktól, míg az ÁKK 3 hónapos dkj-aukciót tart. A nemzetközi piacon ma megismerhetjük az amerikai októberi kiskereskedelmi adatokat, és délután 3 órakor Andrew Bailey tart beszédet, melyben az Egyesült Királyság várható jegybanki politikájáról kaphatunk információt.
  • Az olaj árfolyama a mai kereskedésben emelkedik, a WTI jegyzése 0,3 százalékos erősödést követően 41,6 dollárnál jár. Az arany ára mérsékelt csökkenést mutat, jelenleg unciánként 1887,1 dollárt kell fizetni a nemesfémért.  
  • A forint stagnált ma az euróval szemben, egy euró 359,17 forintba kerül, míg egy dollárért 302,95 forintot kérnek most.

Ma teszi közzé a gyorsjelentését többek közt a CIG Pannónia és a  Walmart is.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Peter Juelich/Bloomberg via Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
bull
A JP Morgan is felülmúlta az elemzői várakozásokat
koronavirusholidayfairvirtual
Női elnöke lesz a Teslának Elon Musk helyett
plug in elektromos auto tamogatas
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Felügyelő

Felügyelő
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
boldog kereskedő trader befektető