Előfizetői tartalom

Itt a lista: ebbe fektet a világ egyik leggazdagabb embere, Warren Buffett

Portfolio
Az intézményi befektetőknek negyedévente be kell jelenteniük az általuk kezelt vagyon változásait az amerikai tőzsdefelügyelet felé, ennek eredményeként láthatjuk a világ legnagyobb és legsikeresebb alapkezelőinek vásárlásait és eladásait, vagyis, hogy hogyan gondolkodnak, mibe fektetnek a profik. Warren Buffett cége, a Berkshire negyedéves jelentése a legjobban vártak között van a Wall Street-en, most láthatjuk azt a nyolc céget, amelynek a részvényeiből az elmúlt negyedévben vásárolt. A vásárlások fele a gyógyszeripari szektorból került ki, de növelte részesedését a Bank of Americában, és a most slágerbefektetés EV cégek helyett egy hagyományos autógyártót részesít előnyben.

Abbvie Az Abbvie az egyik gyógyszergyártó, amelynek a részvényéből Buffett a negyedévben vásárolt. A társaság zászlóshajója a Humira nevű készítmény, melyből bevételei közel 45 százalékát szerzi, de a cég saját fejlesztése az Imbruvica, amely szintén vezető készítmény a saját szegemensében. Az Abbvie emellett olyan gyógyszerekkel is rendelkezik, mint a Skyrizi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái