Előfizetői tartalom

Mibe fektessek 2021-ben?

Húzós év volt 2020, sok szempontból: gyakorlatilag az egész évet végigkísérte a koronavírus és ennek társadalmi, egészségügyi, gazdasági hatásai, a piacok ide-oda csapkodtak, eddig elképzelhetetlennek tűnő pénzeket öntöttek a jegybankok a gazdaságba, a technológiai részvények eszement emelkedést mutattak, volt egy zökkenőmentesnek korántsem mondható amerikai elnökválasztás, év végére pedig a vakcinahírek hoztak átütő optimizmust. Ilyen év után különösen izgalmas, mit tartogathat a 2021-es év, így megnéztük, mibe érdemes fektetni a következő 12 hónapban.

Mi lesz a gazdasággal? A Világbank már a tavaly év közben kiadott előrejelzésében rámutatott arra, hogy 2020-ban a legtöbb országot recesszió fenyegeti a koronavírus miatt, a fejlett országok gazdasága mintegy 7%-kal esett vissza tavaly, ugyanakkor feltételezve, hogy 2021-ben a vakcinák hatására lassan helyreáll az élet. A Világbank globális átlagban egy 4,2%-os GDP-növekedést...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái