FONTOS Meglepő bejelentés Orbán Viktortól: még több magyar család kaphat ajándékot
 
Előfizetői tartalom

Itt a bizonyíték: sok pénzt lehet keresni fenntartható befektetésekkel

A PLOS One folyóiratban frissen megjelenő tanulmányukban a szerzők arra a kérdésre keresték a választ, hogy vajon kifizetődő volt-e olyan környezeti, társadalmi és technológiai megatrendekbe fektetni az elmúlt közel fél évtized során, 2015 és 2019 között, amelyek már jelenleg is meghatározzák a közbeszédet és a gazdaságpolitikai diskurzust, de a jövőben minden kétséget kizáróan drasztikus befolyással lesznek a mindennapi életünkre. Úgy találták, hogy a különféle ESG tematikák mentén való részvénybefektetések már a COVID-19 előtti világban is szép hasznot hajtottak a befektetőknek. A lentiekben az ő írásukat közöljük.

Az utóbbi években egyre hangsúlyosabban jelennek meg a környezeti és társadalmi kihívások mind a sajtóban, mind a gazdaságpolitikai döntéshozatal során. Elég csak a közelmúltban ötéves születésnapját ünneplő párizsi egyezményre vagy az ENSZ által megfogalmazott fenntartható fejlődési célokra gondolni (SDG-k). Ugyanakkor ezek a kihívások a mindennapjainknak szerves részévé...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái