idős nő befektetés részvény getty stock
Befektetés

A legrosszabbkor szálltak ki a részvényekből a magyarok

Portfolio
Az MNB friss értékpapír-statisztikái szerint novemberben 179 milliárd forinttal nőtt a háztartások tulajdonában lévő értékpapírok állománya. Bár a részvények állománya is nőtt, a számokat jobban megnézve kitűnik, hogy a jó hozamoknak tudható be a növekedés. Novemberben ugyanis kitáraztak a részvényekből a magyarok, éppen a legrosszabbkor.

Kijöttek az MNB friss értékpapír-statisztikái, amelyekből kiderül, hogy a magyar háztartások 205 milliárd forinttal növelték állampapír tulajdonukat: ebből a hosszú lejáratú, forintban kibocsátott állampapírokból 199 milliárd, a devizában kibocsátott és a rövid lejáratú, forintban kibocsátott állampapírokból 3-3 milliárd forint állománynövekedés valósult meg.

Ezzel állampapírokban már közel 9000 milliárd forintot tartottak a magyarok.

Szintén növelték állományukat a befektetési jegyekből, ahol a növekedés 28 milliárd forint volt, így befektetési alapokban már több mint 3800 milliárd forintja van a háztartásoknak.

ép1

Érdekesebb viszont, ami a részvényeknél történt: novemberben mínusz 55 milliárdos nettó tranzakció történt, ami megint csak a rossz időzítést mutatja. Éppen novemberben kezdtek jelentős raliba a vág részvénypiacai azt követően, hogy Joe Biden nyerte az amerikai elnökválasztást. A jó tőzsdei hangulatot csak tovább erősítette, hogy novemberben jöttek ki az első hírek a koronavírus elleni vakcinák hatékonyságáról. Ez utóbbi történéseknek köszönhető, hogy bár a magyarok leépítették részvénykitettségüket novemberben, a részvényekben lévő vagyon mégis közel 80 milliárddal 724 milliárd forintra emelkedett.

Címlapkép: Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
koronavírus vakcina
balatonlelle M7 right
cerro torre
koronavírus 3D dimenzió
covid hungary cimlapkep creative
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Magyar Nemzeti Bank pályázatot hirdet jogász munkakör betöltésére

Magyar Nemzeti Bank pályázatot hirdet jogász munkakör betöltésére
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan érhetsz magasabb hozamot, alacsonyabb költségek mellett.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
etf