Előfizetői tartalom

Hasít a zöld-őrület – Lekörözi a piacot az egyik legfelkapottabb befektetés

Portfolio
1600 milliárd dollár fölé ugrott a fenntarthatósági célokat figyelembe vevő ESG-alapok kezelt vagyona a világon tavaly, ami azt jelenti, hogy 2017 óta tízszeres emelkedést láthattunk. A Société Generale elemzése szerint még csak most jön a java, a befektetők egyre tudatosabban választanak, de fontos szempont a fenntarthatóság mellett az is, hogy ezek a befektetések felülteljesítik a piacot.

Nagyot mentek 2020-ban az ESG-alapok a világon. Az EPFR ESG-alapok kezelt vagyona 1600 milliárd dollár fölé ugrott tavaly év végén, ami 2017 óta tízszeres emelkedést és minden évben duplázódást jelent. A SocGen elemzői szerint az ESG-alapok kezelt vagyonának növekedése tovább folytatódik majd. Ugyanezen az állásponton van a Bloomberg Intelligence Global előrejelzése is, amely...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés