Előfizetői tartalom

Nagy változások előtt állnak az amerikai tőzsdék

Portfolio
Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) mérlegeli annak a lehetőségét, hogy változtassanak az amerikai értékpapír-kereskedés szabályain; hozzányúlhatnak azokhoz az árazási inszentívákhoz is, melyeket a brókerek használnak annak érdekében, hogy ügyfeleket szerezzenek – írja a Wall Street Journal.

A változásról a szervezet vezetője, Gary Gensler nyilatkozott, aki áprilisban vette át az SEC vezetését. Gensler már korábban is bírálta a mostani rendszert, amely szerinte arra ösztönzi a befektetőket, hogy nagy értékpapír-kereskedőket keressenek fel, mint a Citadel Securities and Virtu Financial Inc. ahelyett, hogy a nyilvános tőzsdéken kereskednének. Gensler szerint azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés