FONTOS Koronavírus Magyarországon: itt vannak a szerdai adatok
 
Előfizetői tartalom

Csökkenő bevétel és nyereség az Opusnál, de mostantól felpöröghet az energetika üzletág

Portfolio
Csökkent az első negyedévben az Opus Global cégcsoport működési bevétele az előző év azonos időszakához képest, annak ellenére, hogy az ipari termelés, valamint a mezőgazdaság és élelmiszeripar szegmens is kétszámjegyű bevételnövekedésről számolt be - derült ki a vállalat ma közzétett első negyedéves gyorsjelentéséből. A cégnél kiemelten figyelt EBITDA szintjén jelentős visszaesésről számolt be az Opus, részben a turizmus üzletág jelentős vesztesége következtében, ami a járvány számlájára írható, viszont a pénzügyi eredmény soron elkönyvelt eredménynek köszönhetően az Opus adózott eredménye és egy részvényre jutó nyeresége megugrott év/év alapon. Az energetika üzletág felépülése elkezdődött, a Titász és a Tigáz idén már hozzájárulhat az Opus Global számaihoz.

Az első negyedév főbb számai Nem tudta növelni bevételeit az Opus az első negyedévben, 45,7 milliárd forintos működési bevételről számolt be konszolidált szinten a holdingcég 2021 első negyedévére, ami 4,6 százalékos csökkenés a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva. A stratégiai üzletágak közül a turizmus szegmens a koronavírus-járvány következtében jóval...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái