Budapesti Értéktőzsde
Befektetés

Részvényfelaprózás és részvényrábocsátás a GOPD-nél

Portfolio
A GOPD közzétette a kibocsátó igazgatósága által 2021. április 20. napján – a közgyűlés hatáskörében eljárva – elhatározott névérték-módosításhoz és alaptőke-emeléshez kapcsolódó részvényfelosztás és részvényrábocsátás technikai lebonyolításáról és ütemezéséről szóló információkat.

A kibocsátó igazgatósága a 100 forint névértékű, "A" sorozatú törzsrészvények névértékének módosításáról, és ezáltal 1:100 arányú felosztásáról döntött.

A részvényfelosztás eredményeképpen a Budapesti Értéktőzsde által működtetett Xtend piacon regisztrált összesen 210 ezer darab részvény helyébe összesen 21 millió darab 1 forint névértékű, "A" sorozatú törzsrészvény fog lépni.

A GOPD igazgatósága a kibocsátó alaptőkéjét – új törzsrészvények forgalomba hozatalával – 21 millió forintról, 25 millió forintra emelte. Az alaptőke-emelés eredményeképpen – a fentiek szerinti részvényfelosztással létrejövő új részvények sorozatára történő rábocsátás útján – további 4 millió darab, 1 forint névértékű, "A" sorozatú törzsrészvény kibocsátására, és azzal egyidejűleg az említett rábocsátott új részvények Xtend piacon történő regisztrációjára fog sor kerülni.

A Fővárosi Törvényszék Cégbírósága a 2021. május 20 . napján kelt vonatkozó számú végzésével döntött a fent hivatkozott közgyűlési határozatok szerinti változások bejegyzéséről.

A régi részvények felosztására, valamint a rábocsátott új részvények kibocsátására – a KELER Zrt., a Budapesti Értéktőzsde Zrt. és a kibocsátó által elfogadott ütemterv értelmében – az alábbi ütemezés szerint fog sor kerülni:

  • a régi részvények utolsó kereskedési napja az Xtend piacon: 2021. július 5.
  • az új részvények első kereskedési napja az Xtend piacon: 2021. július 6.
  • a részvényfelosztás értéknapja: 2021. július 8.
  • a részvényrábocsátás értéknapja: 2021. július 8.

A részvényfelosztás kapcsán kizárólag azon részvényesek jogosultak új részvényekre, akik a részvényfelosztás értéknapját megelőző nap zárásakor rendelkeznek régi részvénnyel. A részvényfelosztás értéknapján az arra jogosult részvényesek értékpapírszámláján minden egyes régi részvény helyett 100 db, azaz egyszáz darab új részvény kerül jóváírásra. A részvényfelosztás technikai lebonyolításával összefüggésben a részvényeseknek nincs tennivalója.

Címlapkép: Budapesti Értéktőzsde

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Kiskunlacháza_town_hall
kína bor
B_TTS20210605014
fegyveres női katona HK 416-ossal

Kiszámoló Hogyan adózol?

Bár már sokszor írtam az adózásról, úgy tűnik, érdemes még írni róla. A választások közeledtével az ellenzék...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hasznos tippek, trükkök, használati gyorstalpaló
Online előadás
Tesla, Nio, Xpeng - melyek néznek ki a legjobban és mit várhatunk tőlük a jövőben?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.07
Sustainable World 2021
2021.09.08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021.09.15
Property Investment Forum 2021
bullbear