Előfizetői tartalom

Árral szemben: a "világ legpesszimistább hedge fundja" beshortolja a tech részvényeket

Portfolio
Aki az elmúlt években technológiai részvényeket vásárolt, az mostanra jó eséllyel ül szép profitban, még akkor is, ha a tavalyi év végén és az idei év elején azért a gazdasági újranyitásból leginkább profitáló vállalatok részvényei jelentősen felülteljesítők voltak a tech cégekkel szemben. Tehát ha a hosszabb távú trendnél maradunk, akkor egyértelműen benne van még a szél tech hajó vitorlájában, és még rövidtávon is olyan faktorok jelentek meg - mint a járványhelyzet romlása, vagy a hozamcsökkenés -, amelyek támogathatják a szektort. Még a Wall Street nagyágyúi is a legtöbbször vételt vagy tartást javasolnak az ágazatra, most azonban a "világon leginkább pesszimistának tartott hedge fund" bejelentette, hogy eljött az idő beshortolni a technológiai vállalatok részvényeit, a cég stratégája pedig el is mondta, hogy miért.

Tovább menetelnek a tech részvények Süket fülekre találtak azoknak a kiáltásai, akik az elmúlt évtizedben a technológiai lufi végét kiáltották, amely nemcsak, hogy még nem durrant ki, de mindössze 5 technológiai részvény - a FAAMG-papírok – teszik ki az S&P 500 index piaci kapitalizációjának 23 százalékát, ami messze túlszárnyalja a dotcom lufi idején látott szinteket....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái