Előfizetői tartalom

Mekkora üzlet a Forma 1?

Ezen a hétvégén - immáron 36. alkalommal - a Hungaroringen kerül megrendezésre a Forma-1 hazai futama. A kissé közhelyesen olykor száguldó cirkusznak nevezett autóversenyre itthon vírusmentes időkben mintegy 210 000 ember látogat ki, amely még több is, mint a békeidők átlagos létszáma, amely 195 000 fő környékén van. Nagy számok ezek, amelyek azonban eltörpülnek a TV közvetítések nézőszámaitól. 2019-ben ezt a sporteseményt összesen 471 millióan követték a képernyőkön keresztül. Ez már közelíti a világ teljes felnőtt lakosságának az egytizedét, ám a Forma-1 nézői felülreprezentáltak a fejlettebb országokban, így vásárlóerejük is jellemzően sokkal magasabb. Nem csoda, hogy egy ekkora és ilyen jellemzőkkel bíró nézőközönség hatalmas üzletet jelent az összes résztvevőnek. Hogy pontosan mekkorát? Ebben a cikkben erre keressük a választ.

Nyolcmillió dollárt érő technikai hiba. Ez történt tavaly a záró futamon Sergio Perez autójával, aki akkor még a Racing Point csapatát erősítette. Élete első győzelmét a tavalyi idényben végre megszerző mexikói versenyző alatt egy héttel később a technika a 9. körben mondta fel a szolgálatot. A csapat számára ennek súlyos következményei voltak. Bár a Racing Point másik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés