Előfizetői tartalom

Állami beavatkozások viharában jelentett az Alibaba

Portfolio
A kínai e-kereskedelmi óriás, az Alibaba ma tette közzé első negyedéves gyorsjelentését, a teljesítmény elmaradt az elemzői várakozásoktól a bevételek tekintetében, míg profit soron jobban teljesített a vállalat az elemzők által vártnál. Több ok is meghúzódhat a növekedés lassuló üteme mögött, többek között egyre telítettebb lesz a kínai e-kereskedelmi szektor az olyan szereplők térnyerésének köszönhetően, mint például  a JD.Com és a Pinduoduo, de emellett a kínai állam tech-cégek ellen indított hadjárata is alaposan rányomta a bélyegét a vállalat megítélésére az elmúlt hónapokban.

Az Alibaba számairól nagy általánosságban elmondható, hogy tükrözik az amerikai e-kereskedelmi óriás, az Amazon eredményeit, ugyanis a világjárvánnyal kapcsolatos korlátozások enyhülése után egyre több fogyasztó látogatott el az üzletekbe az online rendelés helyett, ami valamelyest rontotta az e-kereskedelmi cégek helyzetét. A fontosabb számok a következőképpen alakultak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés