Előfizetői tartalom

Átalakul a magyar brókerpiac: megvette a Randomot az Erste

Portfolio
Koncentrálódik a hazai befektetési szolgáltatói szektor, azon belül is a retail brókerpiac: friss bejelentés szerint az Erste Befektetési Zrt. megvásárolja a Random Capital Zrt.-t. Az utóbbi időben a Random kirobbanó növekedést élt át, és több szempontból is elérte növekedési korlátait, így az eladás időzítése nem meglepő, a minden értelmes akvizícióra nyitott Erste pedig az ügyfelek és értékpapírszámlák mellett digitális kompetenciákat vásárol a lépéssel. A Random ügyfeleinek változatlan díjakat és költségeket ígér az Erste, a termékpaletta szélesítése mellett.

Engedélyezte az MNB, hogy az Erste Befektetési Zrt. megvásárolja a Random Capital Zrt.-t, a tranzakció pénzügyi és technikai zárására heteken belül sor kerülhet – közölték. A számok az Erste Befektetési Zrt. 262 ezer darabos értékpapírszámla-portfóliója közel 22 ezerrel növekszik, a 2900 milliárd forintot meghaladó értékű vagyon 70 milliárd forinttal gyarapszik...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái