Előfizetői tartalom

Átalakul a magyar brókerpiac: megvette a Randomot az Erste

Portfolio
Koncentrálódik a hazai befektetési szolgáltatói szektor, azon belül is a retail brókerpiac: friss bejelentés szerint az Erste Befektetési Zrt. megvásárolja a Random Capital Zrt.-t. Az utóbbi időben a Random kirobbanó növekedést élt át, és több szempontból is elérte növekedési korlátait, így az eladás időzítése nem meglepő, a minden értelmes akvizícióra nyitott Erste pedig az ügyfelek és értékpapírszámlák mellett digitális kompetenciákat vásárol a lépéssel. A Random ügyfeleinek változatlan díjakat és költségeket ígér az Erste, a termékpaletta szélesítése mellett.

Engedélyezte az MNB, hogy az Erste Befektetési Zrt. megvásárolja a Random Capital Zrt.-t, a tranzakció pénzügyi és technikai zárására heteken belül sor kerülhet – közölték. A számok az Erste Befektetési Zrt. 262 ezer darabos értékpapírszámla-portfóliója közel 22 ezerrel növekszik, a 2900 milliárd forintot meghaladó értékű vagyon 70 milliárd forinttal gyarapszik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés