Előfizetői tartalom

Árfolyamrakéták a magyar tőzsdén - Érdemes őket komolyan venni

4iG, Masterplast, AutoWallis, Waberer's, csak néhány az elmúlt hetek nagy magyar tőzsdei sztorijai közül. A cégek részvényárfolyama meredeken emelkedett, ezzel párhuzamosan pedig tőzsdei forgalmuk is megugrott, részarányuk a magyar tőzsdei forgalomból folyamatosan nő.

A nyári uborkaszezon után az elmúlt hetekben újra élénkült a magyar tőzsdei forgalom, az augusztus elején látott napi 7 milliárd forintról (1 havi átlag) naponta 11 milliárd forint közelébe emelkedett a BÉT teljes forgalma.

A volumen nagy részét természetesen még mindig a magyar tőzsde legfontosabb részvénye, az OTP adta, amelynek a napi forgalma újra 6 milliárd forint fölé emelkedett, ezzel a bankpapír a teljes tőzsdei forgalom 57 százalékát adta.

A további blue chipekben, a Molban, a Magyar Telekomban és a Richterben is élénkült a forgalom, a leglátványosabb a gyógyszeripari vállalat részvényeiben, amelyben - alacsony bázisból - az augusztus eleji 1 milliárd forintról gyorsan újra 2 milliárd forint fölé emelkedett a napi forgalom.

Miről szól még a cikk?

  • A nyári pangás után újra emelkedik a magyar tőzsdei forgalom.
  • A blue chipek forgalma is éledezik, még mindig az OTP adja a nyomatékot.
  • A hazai kispapírok megtáltosodtak, az árfolyamok és a tőzsdei forgalmak is meredeken emelkednek.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés