Előfizetői tartalom

Kedvező inflációs adat érkezett, mégis mínuszban zártak az amerikai tőzsdék

Portfolio
Az ázsiai tőzsdéken ma komolyabb elmozdulásokat nem láthattunk, Európa tőzsdéin ugyancsak az iránykeresés volt jellemző. A nap vállalati sztoriját az AutoWallisnál láthattuk: az OTP elkezdte követni a céget és közzétett egy elemzést, amely alapján közel 50 százalékos felértékelődési potenciált látnak a részvénynél, az írás hatására komoly rali indult a midcapnél. Érkezett ma egy fontos gazdasági adat is, a várt 0,4 százalék helyett havi alapon „csak” 0,3 százalékkal emelkedtek augusztusban a fogyasztói árak az Egyesült Államokban a júliusi fél százalékos növekedés után. Ezt követően kifejezetten jó hangulatban indult a kereskedés a tengerentúli tőzsdéken, a késődélutáni órákban azonban elromlott a hangulat és végül mínuszban zártak a vezető részvényindexek.

2021. szeptember 14. 22:36 Megosztás Mérsékelt mínuszban zártak az amerikai tőzsdék A nap végére a Dow Jones 0,84 százalékkal, az S&P 500 0,57 százalékkal, míg a Nasdaq 0,45 százalékkal került lejjebb. A teljesítmény annak ellenére volt gyengébb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés