_MMP1513
Befektetés

Ráirányította a biotechnológiára a befektetők figyelmét a covid

Portfolio
Sem a fertőző betegségek elleni gyógyszerfejlesztés, sem a vakcinafejlesztés nem volt trendi terület a befektetők szemében, ami egyértelműen megváltozott az elmúlt években. A Portfolio és a HVCA közös konferenciáján biotechnológia cégek vezetői vitatták meg, merre tart a gyógyszeripar.

Nemcsak az változott, hogy a befektetők figyelme a fertőző betegségek elleni gyógyszerfejlesztésre, vakcinafejlesztésre irányult, de a kutatás és engedélyeztetés menete is felgyorsult, például a Pfizer már a harmadik kutatási fázisban van egy gyógyszerrel, amely a koronavírus kezelésre lesz alkalmas, miközben korábban egy ilyen folyamat hosszú éveket vett igénybe

– mondta Dr. Puskás László PhD, az Avidin ügyvezetője.   

Dr. Fekete Andrea, SigmaDrugs társalapítója és ügyvezetője szerint áttevődött a hangsúly oda, hogy nem csak új fejlesztéseket keresnek a befektetők, hanem meglévő gyógyszerek új megközelítése is vonzóvá vált.

_MMP1515
Balról jobbra: Dr. Puskás László PhD, CEO, Avidin; Dr. Nagy István, molekuláris biológus, genetikus, Seqomics Biotechnológia Kft. ; Dr. Fekete Andrea, társalapító, ügyvezető, SigmaDrugs; Duda Ernő, Solvo vezérigazgató, Medipredict ügyvezető, Magyar Biotechnológiai Szövetség elnöke

A gyógyszeripar korábban az olyan gyógyszerekre fókuszált, ahol nagy a befogadóképesség, sok embert érintő problémát látott, ezzel szemben ma már ritka betegségek gyógyítása is fókuszba kerülhet, nemcsak a gyógyítás, a megelőzés is fontossá vált: nem a fertőzéses betegségek lesznek a középpontban, hanem az egészség – mondta Dr. Puskás László.

A személyre szabott terápiáé a jövő

-ezt már Dr. Nagy István, molekuláris biológus, genetikus mondta a Seqomics Biotechnológia Kft. ügyvezetője mondta. Véleménye szerint a nagy gyógyszergyártóknak ezzel nem szívesen foglalkoztak, mert nem érte meg nekik, de ma már annyi kis garázscég lép ki a piacra, hogy már nem hagyhatják figyelme kívül ezt a területeket.

A szakemberek ugyanakkor abba is egyetértettek, hogy a magyar biotechnológia elsorvadt, súlyos szakemberhiánnyal küzd a terület, igazán hozzáértő senior kutatókat külföldről kell igazolni. A másik probléma Puskás László szerint, hogy a jó ötlet is kevés a piacon. Ehhez csatlakozott Fekete Andrea is, aki hozzátette, hogy a Semmelwies Egyetemnek mindössze 3 szabadalma volt az elmúlt évben, miközben nemzetközi összehasonlításban a több száz sem ritka.  

Találd meg a neked való befektetési alapot!
forradalom szabadságharc október 23 ünnep korlátozás 1956
PayPal mobil
rusvai miklós forrás rtl híradó
koronavírus vakcina negyedik hullám szigor
ipari_termeles_autogyartas_gdp_shutter-20190531
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Megnézzük az összes izgalmas befektetési, illetve spekulatív pozícióra vonatkozó lehetőséget.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
Ajánló címlapkép