cramer
Befektetés

Jim Cramer szerint ez a két dolog mozgatja most a tőzsdéket

Portfolio
Jim Cramer, a CNBC megmondóembere tegnap úgy fogalmazott, hogy szerinte a Wall Street jelenleg két fő területről kapja az iránymutatást, a befektetőknek ezért kiemelten kell kell figyelniük ezekre a körülményekre.

Jelenleg két fő téma van: az ellátási lánc megszakadása beleértve az energiahiányt is, és az a tény, hogy a kamatlábak emelkednek

- fogalmazott a "Mad Money" műsorvezetője. A guru szerint "minden nap minden percében" tisztában kell lenni ezzel a két körülménnyel azoknak, akik részvény vásárlásra adják a fejüket, ugyanis Cramer szerint most ezek mozgatják a vezető indexeket.

Az ellátási lánccal kapcsolatos aggályait a kínai Evergrande esetleges bedőlése mellett minden bizonnyal a Nagy-Britanniában látható helyzet miatt is emelte ki Cramer. Ahogy arról több ízben beszámoltunk, az elmúlt napokban komoly fennakadások voltak a lakosság élelmiszer- és üzemanyag ellátásában a szigetországban, ennek oka pedig nem más, mint hogy nincs elég kamionsofőr. Ez pedig egyre érezhetőbb áruhiányt okoz a kiskereskedelmi szektor számára, emellett országszerte számos helyen kilométeres autósorok alakultak ki a brit benzinkutaknál, miután több nagy forgalmazó kénytelen volt töltőállomásokat bezárni a sofőrhiány okozta logisztikai fennakadások miatt.

A második körülményt pedig vélhetően annak kapcsán emelte ki Cramer, hogy a 10 éves amerikai kincstárjegy hozama rövid időre meghaladta tegnap az 1,5 százalékot,

ezzel június óta a legmagasabb szintre emelkedett a kurzus.

A kötvényhozamok megugrása nyomást gyakorol és gyakorolt a növekedési potenciáljaik alapján árazott részvényekre, ezek a papírok jellemzően a technológiai szektorban találhatók, mutatott rá a guru.

Cramer az elmúlt hetekben semlegesnek minősítette általános piaci kilátásait, hivatkozva a szezonális hatásokra és a bizonytalanságra számos tényezővel kapcsolatban, mint például a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kórházi felvételek számának megugrása, a munkaerőpiac kétséges állapota és egyes washingtoni politikai tárgyalások.

Cramer azonban úgy fogalmazott, hogy lát lehetőséget egyes vállalatok részvényeiben a bizonytalanság közepette is. Tegnap például azt mondta, hogy a hosszú távra gondolkodó befektetők hozzáadhatják a "legjobb technológiai cégek", például az Amazon és az Apple részvényeit a portfólióikhoz, miután ezek a részvények a kötvényhozamok emelkedése miatt az elmúlt időszakban nem teljesítettek a legjobban.

Ami azt illeti, a fenti tech-óriások valóban nem szárnyaltak az elmúlt hetekben-hónapokban, az Amazon jegyzése például idén mindössze 4,6 százalékkal került feljebb, míg a július közepi csúcshoz képest közel 10 százalékkal került már lejjebb a papír.

Mindeközben az Apple jegyzése az idei évet tekintve 9,6 százalékos pluszban van, a szeptember eleji csúcs óta azonban egy markánsabb, 7,2 százalékos korrekció következett.

Címlapkép: Niche Media/WireImage via Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
koronavírus fertőtlenítő maszk covid járvány
debreceni egyetem
brexit
shutterstock új lakás
infláció

Kasza Elliott-tal IBM - elemzés

Október 21-én óriási esett az árfolyama, 20-án 141,9 volt a záró, 21-én 128,33-on zárt, ez majdnem 10%-os esést...

Ricardo Kornai-interjú

Nem emlékszem, hogyan jutottam Michael Parkin 1990-ben megjelent Economics tankönyvéhez, de nyilván úgy vettem. A 12...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
Online előadás
Első lépések a tőzsdei befektetés terén.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
bitcoin kriptopénz