Előfizetői tartalom

Fontos hír érkezett, remekel a magyar tőzsde

Portfolio
A nap elejéhez képest délutánra egy kimondottan vegyes kép alakult ki az európai részvénypiacokon, viszont a magyar tőzsde kiemelkedően jó teljesítményt nyújt, köszönhetően a hazai blue chipeknek. Az optimizmus részben annak köszönhető, hogy a Portfolio minapi összefoglalójával összhangban arról írt brüsszeli forrásai alapján az EU-Monitor és a Népszava, hogy bár a szeptember 30-i határidőig nem sikerült megállapodni a magyar helyreállítási tervről a kormánynak az Európai Bizottsággal, de ez heteken belül összejöhet. Ha ez így lesz, akkor még év végéig befolyhat a magyar államkasszába a 2511 milliárdos terv 13 százalékos előlege, azaz 326 milliárd forint.

Mi történik az európai tőzsdéken? Az európai tőzsdéken ma folytatódott a keddi nagy esés utáni visszapattanás, azonban délutánra alábbhagyott a lendület, és elkezdtek lefordulni a vezető indexek. A hangulatromláshoz részben az is hozzájárulhatott, hogy a friss adatok szerint Németországban a szeptemberi infláció 4,1 százalékra nőtt éves alapon - ez magasabb, mint az előző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés