Előfizetői tartalom

Tényleg bő 40 milliárd forintnak megfelelő összeget kell fizetnie a Teslának egy alkalmazottat ért rasszista zaklatás miatt?

A tegnapi napon jelent meg a hír, hogy a Tesla-nak 137 millió dollárt kell fizetnie egy korábbi alkalmazottjának, aki a cégnél töltött négy év során folyamatosan rasszista indíttatású beszólásokkal és falfirkákkal kellett szembesülnie. Az egykori munkatárs állítása szerint bár ezeket jelezte főnökeinek, amellett, hogy az őt támadó munkatársait is igyekezett békés úton jobb belátásra bírni, nem történt semmilyen érdemleges változás a munkakörülményeiben. A Tesla jogászai természetesen kisebbíteni igyekeztek az ügy súlyát, és a bizonyítékokat, de láthatóan ezzel nem jártak sikerrel. Az összeg elsőre felfoghatatlanul nagynak tűnik a legtöbb hasonló kártérítési esethez képest, ezért utánajártunk, hogy Elon Musk cégének valóban kell-e ekkora nagyságú pénzt átutalnia a volt munkatárs számláira, és mi áll a 137 millió dollár hátterében.

Owen Diaz, a Tesla egyik afroamerikai teherlift kezelője 2015-ben és 2016-ban dolgozott a vállalat fremonti gyárában. Ez alatt az idő alatt számos alkalommal kellett nyíltan rasszista megjegyzéseket hallania, gyakran szemtől szemben megkapva azokat. Amikor pedig a műszak végeztével végre az öltözőbe ment, ott falra festett horogkeresztek társaságában vette vissza hétköznapi ruháját....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés