Előfizetői tartalom

Milyen gyakran érdemes megnézni, hogy állnak a befektetéseink?

Faluvégi Balázs
Rengeteg olyan ember van, akinek nem a tőzsdézés, vagy valamilyen más árfolyamnyereségen alapuló befektetés jelenti a fő jövedelemforrását. A statisztikák mégis azt mutatják, hogy közel felük napi szinten ellenőrzi, hogy miként áll a portfóliója. A digitális világban akár csak néhány percet, sőt akár másodpercet igénybe vevő tevékenységnek azonban sokkal nagyobbak a veszélyei, mint az sejtenénk, ha ezt túl gyakran tesszük. A pénzügyi viselkedéstan legismertebb professzorainak kutatásai szerint is ez egy olyan jelenség csapdájába vezethet minket, ami nemcsak a folyamatos aggódásban, de idővel komoly veszteségekben is testet ölthet.

Richard Dobatse, egy alig 32 éves San Diegoban élő orvos imádott tőzsdézni. Minden nap számos alkalommal megnyitotta a Robinhood app-ot, ahol folyamatosan kereskedett. A felesége arról panaszkodott, hogy a piac és portfóliójának szüntelen követése teljesen kikészítette az idegeit, nem evett, és éjjelente ha végre el tudott aludni, szörnyű rémálmai voltak. A három gyerekes...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái