bear_1
Befektetés

Jól végződött a hét az amerikai tőzsdéken, új csúcson a Dow

Portfolio
A két legjelentősebb hazai blue chip ma hajnalban tette közzé legfrissebb negyedéves gyorsjelentését, az OTP-nél a bevétel és a működési eredmény ment új csúcsra és a profit is rekordközeli szinten volt, míg a Mol ugyancsak erős eredményről számolt be, ráadásul nem csak tavalyhoz képest nőtt nagyot az olajcég eredménye, de az elemzői várakozásokat is verte a Mol. Vélhetően a "pletykára venni-hírre eladni" klasszikus tőzsdei dinamizmust figyelhetjük meg, jelentős mínuszban van ugyanis mindkét nagyvállalat jegyzése a kedvező számok után. A gyorsjelentést követően ma sajtótájékoztatót tartott az OTP, az eseményen többek között elhangzott, hogy a koronavírus-járvány negyedik hulláma negatívan hat a bank működésére, ennek hatásai már a negyedik negyedévben érződhetnek. Ami pedig az európai piacokat illeti, emelkedést láthattunk ma a vezető tőzsdéken és hasonlóan jó hangulatban indult a kereskedés a tengerentúli tőzsdéken is a kedvező munkaerőpiaci adatok közlése után és ez a zárásig ki is tartott.

Új csúcson zárt a Dow

Több mint 200 pontos plusszal zárta a hét utolsó kereskedési napját a Dow, új történelmi csúcson, miután erős munkaerőpiaci adatok érkeztek az Egyesült Államokból a délután folyamán. Az S&P 500 index szintén emelkedett, 0,4 százalékos erősödéssel fejezte be a kereskedést, ami sorozatban a hetedik emelkedő nap az átfogó indexnél. A Nasdaq szintén emelkedett, 0,2 százalékkal menetelt ma felfelé.

dowdsfsdfdff

Itt az újabb jele, hogy működik a Waberer's új üzleti modellje

Az előző negyedévet érintő szezonális hatásoktól eltekintve az előző 1-2 negyedévhez hasonló hatékonysággal működött a Waberer's az előző három hónapban, amivel a cég új üzleti modellje hosszabb távon is bizonyított. Mindemellett viszont a cég vezére, Barna Zsolt figyelmeztetett, hogy egyre változatosabb irányból tűnnek fel újabb és újabb kockázatok, melyek az egész logisztikai iparágat érintik, és ezen kockázatok következő hónapokra gyakorolt hatásai nehezen előrejelezhetők.

Tovább a cikkhez

Nem állt meg Keszthelyiék terjeszkedése a CIG-ben

Tovább vásárolta a CIG Pannónia részvényeit tőzsdei forgalomban Keszthelyi Erik cége, a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft.

Tovább a cikkhez

Alulteljesített ma a magyar tőzsde

A két legjelentősebb hazai blue chip, az OTP és a Mol is ma hajnalban tette közzé legfrissebb negyedéves gyorsjelentését amik alapvetően kimondottan jól sikerültek, ma viszont vélhetően a "pletykára venni és hírre eladni" tőzsdei dinamizmust figyelhettük meg, jelentős mínuszban fejezte be ugyanis a kereskedést az OTP és a Mol is, előbbi jegyzése 2,3 százalékkal, utóbbié pedig 1,4 százalékkal került lejjebb. Mindezek mellett a Richter 0,9 százalékos mínuszban zárt, a Magyar Telekom azonban 0,6 százalékkal feljebb került, maga a BUX index pedig 1,5 százalékos mínuszban fejezte be a napot.

Tovább a cikkhez

Felvásárolták a Mall Group e-kereskedelmi óriást

Az Allegro lengyel e-kereskedelmi csoport megállapodott a cseh Mall Group online kiskereskedő megvásárlásáról 881 millió euróért. Az akvizícióval az Allegro célja, hogy regionális platformot hozzon létre. A bejelentést követően 11 százalékot emelkedett az Allegro árfolyama.

Tovább a cikkhez

Hétfőn jelent a Richter - Újabb rekordot hozott a negyedév?

Hétfőn, november 8-án a Richter negyedéves jelentésével folytatódik a hazai gyorsjelentési szezon a gyógyszergyártó társasági eseménynaptára szerint. A Portfolio elemzői konszenzusából kiderül, hogy kétszámjegyű bevételnövekedésre számítanak a céget követő elemzők, ugyanakkor a várakozások mediánja alapján nem fogja elérni a bevétel a második negyedéves rekordszintet. Az adózott eredmény viszont 40 százalékkal emelkedhetett az egy évvel ezelőtti szintről és új csúcsra mehetett.

Tovább a cikkhez

Esik a Peloton, szárnyal az Airbnb részvénye

A Peloton részvényei 32,1 százalékot zuhantak a piacnyitást követően, miután az az interaktív futópadokat és kerékpárokat gyártó fitneszplatform a vártnál sokkal nagyobb negyedéves veszteségről számolt be és lerontotta az év végi kilátásait, mivel az emberek egyre inkább eltávolodtak az otthoni edzésektől és visszatértek az edzőtermekbe.

pton321

Mindeközben az Airbnb a vállalat fennállása óta legnagyobb bevételről és profitról tudott beszámolni a harmadik negyedévben, jelenleg 9,3 százalékos a plusz a részvénynél.

abnb9

Jön a szájon át adható koronavírus-gyógyszer a Pfizertől, szárnyal az árfolyam

Nemrég számoltunk be róla, hogy szájon át adagolható koronavírus-gyógyszert fejlesztett a Pfizer, amely egy széles körben használatos HIV-gyógyszerrel együtt használva 89 százalékkal csökkenti a magas kockázatú koronavírus-fertőzöttek súlyos fertőzöttségi és halálozási esélyeit. Az örömteli hírt a befektetők is díjazzák, kifejezetten magas forgalom mellett zsákolják a részvényt.

Tovább a cikkhez

Emelkednek a tengerentúli tőzsdék

Kimondottan jól teljesítenek az amerikai tőzsdék a nyitás után, a Dow 0,4 százalékos emelkedése mellett az S&P 500 0,5 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq ugyancsak fél százalékot emelkedett. Mindhárom vezető index új történelmi csúcson van jelenleg. Kedvezően alakultak az amerikai munkaerőpiaci adatok, a nem mezőgazdasági foglalkoztatottak száma a vártnál nagyobb mértékben emelkedett, miközben a munkanélküliségi ráta 4,6 százalékra csökkent az előzetesen várt 4,7 százalékhoz képest - jelentette a munkaügyi minisztérium. A nem mezőgazdasági foglalkoztatottak száma 531 ezerrel nőtt a hónapban, szemben az előzetes 450 ezres becsléssel.

dow

Új tőkebefektetés jöhet az OXO Technologies-nél

Az OXO Technologies a Budapesti Értéktőzsde oldalán tájékoztatta befektetőit és a nyilvánosságot a közelmúltban hozott befektetési döntéséről: a társaság igazgatósága új tőkebefektetést szavazott meg két technológiai társaság, a román Finqware fintech vállalkozás, valamint a brit BlockAPT cybersecurity szolgáltató cég számára.

Tovább a cikkhez

Csúcsdöntés után gyengélkedik a magyar tőzsde

A pénteki kereskedés felénél mínuszban jár a magyar tőzsde, ami elsősorban az OTP és a Mol gyenge teljesítményének tudható be.

Tovább a cikkhez

Eladásra javasolja a Wizz Air részvényeit a Concorde

Eladásra ajánlja a Wizz Air részvényeit a Concorde elemzője a tegnap publikált elemzésében, a légitársaság negyedéves gyorsjelentése után. A 12 havi célár 40 font, ami 14,3 százalékkal marad el a jelenlegi árfolyamtól.

Tovább a cikkhez

Pletykára venni, hírre eladni?

Egyre komolyabb esést láthatunk a két legjelentősebb hazai blue chip részvényénél, mind az OTP, mind a Mol jelentős mínuszban van - mindkét nagyvállalat ma hajnalban tette közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését.

A klasszikus "pletykára venni-hírre eladni" tőzsdei dinamizmus mellett okot szolgáltathat a rossz hangulatra az OTP esetében, hogy a magas céltartalék-képzés miatt a várnál alacsonyabb szinten alakult a vállalat profitja, jelenleg 1 százalékos a mínusz a nagybank papírjánál. Emellett a gyorsjelentést követően ma sajtótájékoztatót tartott az OTP, az eseményen többek között elhangzott, hogy a koronavírus-járvány negyedik hulláma negatívan hat a bank működésére, ennek hatásai már a negyedik negyedévben érződnek.

otp1

Mindeközben a Mol jegyzése 1,4 százalékos mínuszban van annak ellenére, hogy szinte minden soron verte az elemzői várakozásokat az olajvállalat, emellett a kőolaj ára is feljebb került a mai kereskedésben az OPEC+ gyűlése után.

mol14

Fokozódik a kínai ingatlanválság, újabb óriáscégnél vannak problémák

A hongkongi tőzsdén jegyzett kínai ingatlanfejlesztő, a Kaisa Group Holdings és három leányvállalata pénteken a piacnyitás előtt felfüggesztette a részvényeivel való kereskedést. A Kaisa csütörtökön közölte, hogy pénzügyi egysége elmulasztott egy vagyonkezelési termékkel kapcsolatos kifizetést, a  vállalat likviditásával kapcsolatos aggodalmak fokozódása közepette. A kínai ingatlanfejlesztők között a Kasia az Evergrande után a második helyen áll az amerikai dollárban denominált offshore kötvények kibocsátása tekintetében.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: a negyedik hullám negatívan hat az OTP-re

A ma hajnalban közzétett gyorsjelentés után ma reggel egy sajtótájékoztatón Bencsik László beszélt a trendekről.

Tovább a cikkhez

Ismét lefordult a magyar tőzsde

Az OTP és a Mol rossz teljesítményének köszönhetően ismét lefordult a magyar tőzsde, a BUX jelenleg 0,4 százalékos mínuszban áll. A nagybank részvénye 0,9 százalékkal, míg az olajvállalaté 0,8 százalékkal került lejjebb.

bux04

Kiszivárgott a Revolut terve: saját kriptotőzsdét indítanak

A neobank egy LinkedIn-es hirdetésben keresi azt, aki egy technikai csapatot vezetve megtervezi és felépíti majd a Revolut Crypto Exchange architektúráját.

Tovább a cikkhez

Rákapcsolt a magyar börze

A piacnyitás után szűk fél órával már jelentős, 0,4 százalékos pluszban van a BUX index, a gyors pálfordulás vélhetően az OTP teljesítményének köszönhető, a nagybank papírja ugyanis már 0,7 százalékos pluszban van.

otp

Iránykeresés az európai tőzsdéken

Óvatos emelkedést láthatunk az európai tőzsdéken a piacnyitás után, a DAX 0,1 százalékos erősödése mellett a CAC ugyancsak 0,1 százalékkal került feljebb, míg a brit FTSE 100 0,3 százalékos pluszban nyitott, a milánói börze is feljebb került 0,2 százalékkal, míg a spanyol tőzsde 0,1 százalékot emelkedett. A Bank of England csütörtökön meglepte a piacokat azzal, hogy történelmi mélyponton tartotta a kamatlábakat, miután az amerikai jegybank szerdán bejelentette, hogy "még ebben a hónapban" elkezdi visszafogni havi kötvényvásárlási programjának ütemét.

uk03

Kyndryl néven folytatja tevékenységét az IBM Magyarországon

Kyndryl néven folytatja eddigi tevékenységét az IBM informatikai szolgáltató központja Magyarországon, miután az amerikai Kyndryl Holding bejelentette, hogy globálisan lezárta kiválását az IBM-ből és független vállalatként megkezdődött részvényeinek kereskedése a New York-i Értéktőzsdén.

Tovább a cikkhez

Mínuszban nyitott a BUX

Tegnapi remek teljesítménye után kisebb korrekcióval kezdi a kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 0,2 százalékkal került lejjebb. A hazai blue chipek közül a remek gyorsjelentést közlő, bár a profitvárakozásoktól elmaradó OTP részvénye 0,5 százalékkal került lejjebb, azonban az előrejelzéseket szinte minden soron leköröző Mol papírja 0,2 százalékot emelkedett a nyitásban, emellett a Richter 0,6 százalékkal erősödött, a Magyar Telekom azonban fél százalékot esett.

bux02

Döntött az olajkartell, marad a visszafogott tempó a termelésben

Az előzetes várakozásoknak megfelelően az OPEC+ olajtermelők visszautasították a kínálat növelésére vonatkozó amerikai felhívást, és ehelyett fenntartották a világjárvány miatt leállított termelés fokozatos visszaállítására vonatkozó terveiket.

Tovább a cikkhez

Emelkednek a kriptovaluták

Nagy a csapkodás ma a kriptoeszközöknél, a legfontosabb kriptovaluták közül a legnagyobb elmozdulás egyelőre a bitcoin árfolyamában látszik, amely 1,7 százalékos pluszban van, ezzel együtt idén már 115,6 százalékkal került feljebb a jegyzés.

btc13

Kit érdekel a novemberi eső, ha a részvénypiacon most a BÉT a menő?

A tegnapi napon új csúcsra tört a hazai tőzsde indexe, a BUX. Az emelkedést a két legnagyobb komponens, az OTP és a MOL vezeti, amelyek stabil trendben, egyelőre megkérdőjelezhetetlen vételi érdeklődés mellett menetelnek felfelé. A friss gyorsjelentések visszaigazolják a piaci szereplők optimizmusát, így továbbra is van üzemanyag, ami a ralli két motorjának rendelkezésére áll. Gyors technikai elemzésünkben megnéztük, hogy a jó hangulat és a remek hírek koktélja mire lehet elég a hazai tőzsdén.

Tovább a cikkhez

Bizonytalan piacnyitás jöhet Európában

  • Vegyesen zártak tegnap a vezető amerikai részvényindexek, a Dow Jones értéke 0,1 százalék mínuszban zárt, a S&P 500 értéke 0,4 százalék pluszban zárt, míg a Nasdaq értéke 1,2 százalék pluszban fejezte be a napot.
  • Az ázsiai tőzsdéken ma reggel esés látszik, a Nikkei értéke 0,7 százalékot esett, a Hang Seng értéke 1,47 százalékos mínuszban van, míg a CSI 300 értéke 0,92 százalékkal került lejjebb.
  • Iránykereséssel indulhat a nap az európai börzéken, a határidős részvényindexek jelenlegi állása alapján a DAX értéke 0,13 százalékot eshet, a CAC értéke 0,06 százalék pluszban nyithat, míg a FTSE értéke 0,31 százalékkal kerülhet lejjebb.
  • Vegyes nyitás várható az amerikai tőzsdéken a határidős részvényindexek jelenlegi állása alapján. A Dow Jones értéke 0,07 százalék mínuszban nyithat, a S&P 500 értéke 0,01 százalékot eshet, míg a Nasdaq értéke 0,01 százalékot emelkedhet.

Mi várható makro fronton?

A hét utolsó napjára is maradnak izgalmak, sőt magyar szempontból a statisztikai hivatal ma reggeli közlései lesznek a legfontosabbak, hiszen az ipar és a kiskereskedelem szeptemberi számai a harmadik negyedéves GDP-növekedés lényeges indikátorai. Ma az amerikai munkaerőpiac friss adatait érdemes még kiemelni, melyek a Fed jövőbeli politikája szempontjából lehetnek fontosak.  

Mi történt eddig a tőzsdéken?

  • A vezető amerikai, ázsiai európai és régiós részvényindexek közül idén 38,3 százalékos elmozdulással az ATX index áll az élen, a sereghajtó 7,4 százalékos eséssel a Hang Seng index.
  • A hazai blue chipek közül idén a legjobban az OTP részvénye teljesített 45,2 százalékos emelkedéssel, a sor végén a Magyar Telekom papírja áll 14,5 százalékos emelkedéssel.
  • A fontosabb nyersanyagok közül év eleje óta a WTI árfolyama már 63,2 százalékot emelkedett.

Címlapkép: Getty Images

Most minden összejött - Bomba formában van a Mol

Mi történik akkor, ha elszáll az olaj és az üzemanyagok ára, ráadásul ez nem ijeszti meg a fogyasztókat, hanem épp ellenkezőleg, vásárolnak, mint ha nem lenne holnap? Akkor bizony jól megy az olajcégeknek, így a Molnak is, amely ma hajnalban bivalyerős negyedéves eredményről számolt be, ráadásul nem csak tavalyhoz képest nőtt nagyot a Mol eredménye, de az elemzői várakozásokat is verte a cég. Most tényleg minden összejött, egyszerre dübörög az Upstream és a Downstream, a finomítói és a petrolkémiai árrés magasan áll, a Fogyasztói szolgáltatások szegmens is tovább nőtt. A menedzsment még optimistább lett, és megemelte az idei várakozásait.

Tovább a cikkhez

Dőlnek a rekordok, összeállt az OTP-sztori

Elég csak az OTP történelmi csúcson álló részvényárfolyamára ránézni, onnan is leolvasható, hogy megy a banknak: erőtől duzzad a pénzintézet, egymás után dőlnek a rekordok, most a bevétel és a működési eredmény ment új csúcsra, és a profit is rekordközeli, a bankcsoport kiemelkedő megtérüléssel működik, a magyar alaptevékenység megy előre, mint egy gőzmozdony, de a leánybankok is jól húznak. Ráadásul a kilátások is jók, a régió országainak gazdasága szépen nő, a hitelállományok híznak, a jegybankok kamatemelésével akár az OTP marzsai is javulhatnak. Eléggé összeállt az OTP-sztori.

Tovább a cikkhez
Találd meg a neked való befektetési alapot!
bull
moderna
joe biden
magdalena andersson

Kiszámoló Újabb kamatemelés

Ma a jegybank szerencsére újra kamatot emelt, az elmúlt másfél hétben most harmadjára. Ennek oka a borzasztóan gyenge...

Online előadás
Mire számíthatunk a következő napokban és hetekben?
Online előadás
Telepítés, testreszabás, megbízások, beállítások.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
GettyImages-10188160(1)