Előfizetői tartalom

Leáldozott a golfpartiknak: nem kérnek tanácsot a pénzügyekhez a gazdag fiatalok

Portfolio
Leáldozott a golfmeghívások és privátbanki ügyfeleknek tartott luxusesemények kora, legalábbis, ami az ezredfordulós fiatalokat illeti. Ezek a gazdag ügyfelek ugyanis már nem esnek hasra az ilyen szolgáltatásoktól, nem is igénylik, a pénzük megfelelő kezelését azonban igen, de már ezt is inkább maguk szeretik csinálni – számol be a jelenségről a The Wall Street Journal.

Egyre több vagyonosabb fiatal dönt úgy, hogy nem veszi igénybe a hagyományos pénzügyi tanácsadók szolgáltatásait, hanem inkább maguk kezelik megtakarításaikat. A döntés mögötti ok az is, hogy sokan kockázatosabb eszközöket keresnek, mint amilyenek a kriptopénzek és a tech startupok, ezeket viszont a hagyományos tanácsadók és privátbankárok nem annyira ajánlják. Az Aite-Novarica...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés