Előfizetői tartalom

Nem akar véget érni a száguldás a kriptodevizák piacán

Rövid oldalazás után ismét kitört a bitcoin árfolyama és mostanra megint a mindenkori maximumának közvetlen közelében mozog. Eközben a második legnagyobb kriptovaluta, az ethereum már át is törte az ellenállást, és soha nem látott szinteken van. Mostanra ismét egyre több kriptoeszköz csatlakozik a két hónapja indult újabb középtávú trendhez. Az emelkedést számos sztorit erősítő pozitív hír támogatja, miközben a negatív fejleményekre a piac aligha figyel, ami a technikai elemzés álmoskönyve szerint kifejezetten jó jelnek számít.

Továbbra is repkednek a jobbnál jobb hírek a kriptovaluta piacról, amelyek szinte mindegyike az egyre szélesebb körben való elismertséget, elfogadottságot mutatja, a piac számos szegmenségből és régiójából. Hírek persze mindig vannak, de a technikai elemzés során érdemes tudni, hogy mi a fő sztori, ami a trend irányába tereli a befektetőket és a spekulánsokat.

Jelen esetben az idősebb vagy nagyobb szereplők által egy még mindig viszonylag kis elfogadottságú eszközosztály gyors terjedése a fő történetszál, ami táplálja az emelkedést.

Sokan megijednek attól, hogy mennyi amatőr, vagy akár teljesen kezdő befektető van a piacon és tolja a különféle, hajmeresztően hektikus coin-ok szekerét. Régi tőzsdei közmondás, hogy akkor kell eladni, amikor a háziasszonyok vásárolnak. Ez a valóban megalapozott bölcsesség ebben az esetben azonban nem veszi figyelembe a frissen fejlődő, decentralizált és sok esetben alulról építkező piac egyedi jellegét, amelyben kivételesen éppen a nagy és tapasztaltabb befektetők érkeznek később, hiszen a hatalmas kockázatok miatt éppen azok szállnak be elsőként, akiknek mint a csecsemőnek: minden vicc új. Ezért önmagában semmi aggasztó nincs abban, hogy az ország egyik legismertebb TV és rádióműsorvezetője is igyekszik népszerűsíteni a kriptovilágot.

Erről szól még a cikk:

  • Bitcoin: található még nagy ellenállás az újabb emelkedés előtt?
  • Ethereum: lesz-e a napokban fordulat a piacon?
  • Binance: mekkora volt a tőkebeáramlás?
  • Ripple: csatlakozik-e a legnagyobbakhoz?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés