csecsemő baba születés
Befektetés

Itt a bejelentés: megduplázza az állami támogatást a Babakötvényre a kormány

Portfolio
Varga Mihály egy friss Facebook-bejegyzésben tette közzé, hogy jövőre duplájára nő a Babakötvények után járó állami támogatás összege. Mielőtt nagyon megörülnénk, nem egy nagy összegről van szó.

Jó hír a gyermeket nevelők családoknak, duplájára emeljük a Babakötvények után járó állami támogatás összegét – írja Varga Mihály Facebook-oldalán a mai Gazdasági Kabinet ülését követően.

A pénzügyminiszter kitér arra, hogy a Babakötvényben havonta bármekkora összeg félretehető, kamata az előző évi infláció plusz 3 százalék. Az állam ehhez nyújt még további maximum 6 ezer forint külön támogatást is minden évben.

Ez az összeg növekszik a mai döntéssel 12 ezer forintra, amely a jövő évtől a meglévő és az új ügyfelekre is vonatkozik.

Eddig az éves befizetések 10%-ának megfelelő, de maximum 6 000 forint összegű támogatást írtak jóvá a gyermek számára megtakarított összegre, ezt tehát évi 60 ezer forint befizetésével lehetett maximálisan kihasználni. A mostani bejelentés szerint a 10%-os határ nem változik, de a maximum kifizetés 12 ezer forintra nő.

A megemelt állami támogatás azoknak lesz jó, akik éves szinten legalább 60 ezer forintot félre tudnak tenni, illetve azok tudják majd kimaxolni, akik éves szinten 120 ezer forintért vesznek Babakötvényt (havi szinten tehát 10 ezer forintért). Hozam szintjén ez valamivel több mint plusz 5%-ot jelent azok számára, akik legalább 10 ezret tudnak félretenni havonta.

Már többször is írtunk arról, hogy egy olyan állampapír sincs jelenleg a magyar megtakarítási piacon, amely olyan magas reálhozamot kínálna, mint a Babakötvény: (a tavalyi) infláció felett 3%-os prémiumot ajánl, ez jelenleg éves szinten 6,3%-os hozamot jelent. Egyetlen hátránya a Babakötvénynek, hogy azt a gyermek 18-dik születésnapjáig tartani kell és akkor is csak a gyerek rendelkezhet az összeg felett.

A konstrukcióról bővebben itt írtunk:

Címlapkép: Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
koronavirus antitest gén
dubaj emirátusok dubai
oltásellenes vakcina
putyin biden
Valdis Dombrovskis Europai Bizottsag Magyarorszag helyreallitasi terv
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Online előadás
Mik a fontos szintek, formációk, indikátorok, amelyek befolyásolják az árfolyamot?
nő befektet fiatal kávé getty stock budapest