adeyemo
Befektetés

Kriptovaluták ide vagy oda, a dollár marad a vezető pénz az amerikai pénzügyminiszter-helyettes szerint

Portfolio
Wally Adeyemo amerikai pénzügyminiszter-helyettes szerint a dollár továbbra is a világ domináns valutája marad a kriptovaluták iránti növekvő érdeklődés ellenére.

"Az egyik dolog amit tudunk, hogy a digitális eszközök sok szempontból lehetőséget jelentenek a gazdaság számára, de potenciálisan kihívásokat is" - mondta Adeyemo a CNBC műsorvezetőjének kedden Abu Dhabiban, az Egyesült Arab Emírségekben.

Adeyemo megfogalmazása szerint a digitális eszközök például alkalmasak lehetnek arra, hogy segítségükkel egyes szereplők illegálisan mozgassanak pénzt a rendszeren keresztül olyan módon, hogy mindez nem érinti a dollárt, és ezeket a tranzakciókat nem könnyű lekövetni. Ennek ellenére a pénzügyminiszter-helyettes úgy véli, hogy a világ országaival együttműködve kezelhető ez a kockázat mégpedig úgy, hogy a digitális eszközök létrehozóit felszólítják a pénzmosás elleni szabályok szigorú betartására.

A dollár szerepéről így nyilatkozott Adeyemo: "Végső soron a dollár helyzetét a világban azok a döntések fogják meghatározni, amelyeket Amerikában hozunk a gazdaságunkba való befektetésekkel kapcsolatban.

Az ok, amiért az emberek részei a dolláralapú gazdaságnak az, hogy Amerikába akarnak befektetni

Adeyemo szerint mindez olyan politikai döntéseknek köszönhető, mint például a hétfőn törvénybe iktatott ezer milliárd dolláros infrastrukturális csomag, amely az amerikain kívül komoly befektetési lehetőségeket teremt más kormányok számára is a politikus szerint.

A mi gazdaságunk növekedése lehetőséget ad a világgazdaság növekedésére is, és ahogy ez történik, a dollár a világ domináns valutája marad

- összegezte. A pénzügyminiszter-helyettes véleménye valamennyire hajaz egyébként James Bullard, a St. Louis-i Federal Reserve elnökének az év elején tett megjegyzéseire, aki a bitcoint és egyéb digitális eszközöket komoly fenyegetésként utasította el a dollárnak a világ tartalékvalutájaként betöltött pozíciójára nézve.

Címlapkép: Ting Shen/Bloomberg via Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
bull
moderna
joe biden
magdalena andersson

Kiszámoló Újabb kamatemelés

Ma a jegybank szerencsére újra kamatot emelt, az elmúlt másfél hétben most harmadjára. Ennek oka a borzasztóan gyenge...

Online előadás
Mire számíthatunk a következő napokban és hetekben?
Online előadás
Telepítés, testreszabás, megbízások, beállítások.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
GettyImages-10188160(1)