Előfizetői tartalom

Bármennyi pénzed van, a szegénység a te problémád is

A jövedelmi és vagyoni egyenlőtlenségek sok évtizedes csökkenés utána a nyolcvanas években hirtelen fordulatot vettek a fejlett országokban, és azóta egyértelmű emelkedő tendencia figyelhető meg. Az utóbbi évek laza, szinte már kétségbeesett gazdaságpolitikája miatt pedig az eszközár- illetve egyre inkább a klasszikus értelemben vett infláció révén a folyamat felgyorsulni látszik. Ez azonban nem csak a leszakadó, vagy a tisztes megélhetés szélén egyensúlyozó rétegek számára jelent gondot, hanem mindannyiunknak.

Mint a virág, mely dús kelyhét kitárva Ráönti illatát a szomjazó világra, Hogy abból jótestvéri jusson Minden szegénynek ugyanannyi jusson. Míg több jut egynek, másnak kevesebb, Nincs még szabadság, éget még a seb.  Amíg te is csak másnál szabadabb vagy, Te sem vagy még szabad, te is csak... Gyáva rab vagy. (Részlet Heltai Jenő: Szabadság című verséből) Nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés