beijing
Befektetés

Évtizedekig tarthat a kínai tech-cégek vesszőfutása a vagyonkezelő szerint

Portfolio
A GFM Asset Management szakértője, Tariq Dennison szerint a pekingi szabályozói szigor akár még további 30 évig is eltarthat. A vagyonkezelő szerint azonban a hosszú távon gondolkozó befektetők a kilátások miatt egyre inkább vásárolják az olyan kínai technológiai cégek részvényeit, mint például a Baidu, az Alibaba, a Tencent és a JD.com. Dennison szerint a mostanában hozott szabályozások hosszú távon inkább megerősíthetik ezeket a vállalatokat.

Kína szabályozói szigorítás-kampánya a technológiai vállalatokkal szemben akár évtizedekig is eltarthat, de ez vélhetően nem fogja visszatartani a hosszú távú befektetőket attól, hogy pénzt fektessenek be a vonatkozó vállalatokba - fogalmazott Tariq Dennison, a GFM Asset Management vagyonkezelője.

Ha engem kérdeznek azt mondanám, hogy adjunk még legalább 20-30 évet

- mondta Dennison a CNBC "Squawk Box Asia" című műsorában hétfőn arra a kérdésre válaszolva, hogy szerinte mikor csillapodhat a hónapok óta tartó szigorítás. "Mindez fokozatosan történt - nézzük csak meg, milyen messzire jutott a technológiai szabályozás az elmúlt 30 évben" - tette hozzá a vagyonkezelő. Mindezek ellenére a szakember

nem számít arra, hogy a hosszú távon gondolkozó befektetőket elriasztanák a bizonytalan szabályozási kilátások.

Dennison szerint a "türelmes tőke" valójában egyre több Baidu, Alibaba, Tencent és JD részvényt vásárol jelenleg, mert ezek a befektetők a hosszú távú kilátásokat nézik. Elsősorban Xi Jinping elnöknek az országon belüli vagyoni különbségek csökkentésére irányuló "common prosperity" modelljét emelte ki a szakember, aminek következtében a tervek szerint jelentősen kibővülhet és megerősödhet a középosztály a kommunista országban. Mindez pedig növekvő keresletet jelenthet a tech-óriások szolgáltatásaira és termékeire nézve.

Mint ismert, február eleje óta tart már Kínában az elsősorban tech-cégeket célzó szabályozási szigorítás-kampány, egy sor jogszabályt vezettek be a monopólium-ellenességtől az adatbiztonságig terjedő kérdésekben. A lépések hatására rengeteg befektető fordult el a kommunista országtól, a technológiai titánok részvényárfolyamai komoly esést szenvedtek el.

Címlapkép: Todd Brown 2017 via Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
praga
elektromos autó töltő
aram_energia
who getty stock
astrazeneca-sarah-gilbert-vilagjarvany-halalosabb-covid-19-omikron-varians
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Online előadás
Állítsd a valószínűségeket a saját oldaladra!
bitcoin