Előfizetői tartalom

Kitörtek az ingatlanrészvények a tengerentúlon

Mind az átlagos, mind a luxusingatlanok piaca szárnyal az Egyesült Államokban. Ennek oka részben a pénzeső, részben a koronavírus miatt az olyan otthonok keresése, amelyekben nem kell keresni semmilyen kompromisszumot, ha éppen hetekig, hónapokig karanténban kell majd üldögélni. A befektetők folyamatos trendben tartották azokat a részvényeket, amelyek ennek a piacnak a hullámán ülnek, de tegnap egy kis pihenő után újult erővel kezdték vásárolni ezeket. A technikai elemzés segítségével megnéztünk néhányat, amelyek ígéretesnek tűnnek a következő hónapokra.

Átültetnéd az elméletet a gyakorlatba? Érdekel a tőzsde, a kereskedés? Kezd el a gyakorlást! HF Markets demószámla letöltése itt. (X)

Manhattan-ben 2006 óta nem volt olyan jó hét a luxus lakóingatlanok területén, mint november közepén, hiszen mindössze hét nap leforgása alatt mintegy 600 millió dollárnyi kiemelt ingatlan cserélt gazdát. Ehhez hasonló hírek keringenek mindenütt Amerika-szerte Floridától Alaszkáig, Kaliforniától New Yorkig.

Bár nemcsak a vagyonosabbak fűtik a piacot, miután igencsak jól jártak a koronavírus miatt a gazdaságra öntött ezer milliárdos összegekkel, de a motort most is ők képezik, és gyakran soha nem látott pénzeket költenek otthonaik megvásárlására. Október végével a medián ingatlanár is 13,1%-ot száguldott 12 hónap leforgása alatt, így már 353 900 dollárt kell tipikusan előteremtenie annak, aki saját házat vagy lakást szeretne vásárolni.

Erről szól még a cikk:

  • Egy kis faház némi erdővel 65 millió dollárért
  • Egy szépen diverzifikált ETF 49 dollárért
  • Egy nyári ismerős az ellenállásnál kopogtat 88 dollárnál
  • Egy feltűnően volatilis részvény 53 dollárnál.
  • Lassú, de stabil momentum 11 dolláron.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés