Előfizetői tartalom

Elektromos autógyártók: Vissza a jövőbe!

Amíg a piacon csapkodás, sok helyütt nagy esés, és idegeskedés a jellemző, addig számos elektromos autógyártó részvényei szárnyalnak, vagy közelítenek pár héttel vagy hónappal ezelőtt csúcsaik felé. A befektetők elfogadják a leginkább optimista hosszú távú forgatókönyveket, és úgy gondolják, hogy ezek a vállalatok fogják megváltani a világot, vagy legalábbis a közlekedését. Az élen továbbra is a Tesla áll, de több trónkövetelő esetén is megindult a trend, illetve a technikai elemzésben ismert folytatódást valószínűsítő formáció jelent meg. Külön ki kell emelni néhány kínai céget, amelyek rég nem látott szinten száguldanak, ugyanakkor az intézmények mintha mostanában már óvatosabbak lennének velük kapcsolatban. Megnéztük, hogy a részvénypiaci kereslet-kínálat jelzései mit árulnak el most ezekről a papírokról.

Átültetnéd az elméletet a gyakorlatba? Érdekel a tőzsde, a kereskedés? Kezd el a gyakorlást! HF Markets demószámla letöltése itt. (X)

2043 április 17-e, reggel 7:26. Kovács Tihamér álmosan dörzsölgeti a szemét a négy sávos M1 autópályán. Egy drón versenyre tart Győrbe, és éppen annak kiírását tanulmányozza. Az önvezető Tesla minden gond nélkül teszi a dolgát, éppen egy Semi Truck-ot előzött magától, de Tihamér ezt már észre sem veszi. A háttérben halkan duruzsol kedvenc hír stream-je, a Portfolio FM. Először csak a fájóan szokásos hírek jöttek a nyolc éve húzódó Tajvani Háborúról, de hirtelen meghall valamit, amitől azonnal le kell tennie üveg tablet-jét. A hír azonnal a szíve mélyéig hatol, és csontvelőiben érzi a sokkot, majd a hullámszerűen szétterjedő fájdalmat.

Elhunyt Elon Musk - mondja mély hangon a hírt olvasó mesterséges hang. Tihamérnak még felocsúdnia sincs ideje, a rádió azonban nem áll le és folytatja: a világ leggazdagabb embere 1812 milliárd dollárnyi vagyont hagyna utódaira, ha a második Buttigieg kormányzat által inditványozott, tavalyi milliárdosokra vonatkozó örökösödési adó miatt ebből az államkasszát nem illetné legalább 700 milliárd. Musk mindössze 71 éves volt, de a rengeteg munka miatt az egészsége évek óta megromlott, és ezen kedvenc cannabis terápiája sem segített sokat.

Erről szól még a cikk:

  • Milyen jövőképe van valójában a piacnak már most?
  • Vége a korrekciónak a Tesla piacán?
  • Merre fog kitörni a Lucid Motors?
  • Csak most indul be a lelkesedés az Xpeng részvénye kapcsán?
  • Lemaradó a Li Auto, de mi kell a kitöréshez?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés