Előfizetői tartalom

Korrekció, AutoWallis IPO - Felemás hónapot zárt a magyar tőzsde

Portfolio
A globális tőkepiaci bizonytalanság a BÉT-en is éreztette a hatását novemberben – a BUX index az előző hónaphoz képest 5 százalékkal csökkent, végül 51 465 ponton zárt. A mérséklődő tendencia a forgalmat tekintve is megmutatkozott, a részvénypiac teljes forgalma 333,9 milliárd forint volt, amely napi 15,9 milliárd forintot jelent. A vezető részvények közül a legnagyobb forgalmat az OTP érte el, míg a brókercégek rangsorában a Wood végzett az első helyen. A hónap egy jelentős mérföldkövet is hozott: az AutoWallis nyilvános részvénykibocsátása összesen 10 milliárd forintot tett ki.

A koronavírus-járvány új variánsainak megjelenése, az országok által a pandémia fékezése érdekében bevezetett korlátozások, illetve az inflációs aggodalmak rányomták a bélyegüket a kereskedésre a világ vezető tőzsdéin. Mind a tengerentúlon, mind Kínában és a meghatározó európai piacokon jelentős esés volt tapasztalható, különösen a hónap utolsó napjaiban. Bár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés