Előfizetői tartalom

Ha már elszáll az építőanyagok ára, legalább keressünk rajta!

Az infláció egyik legnagyobb motorját az építőipar képezi, amely negyedévről negyedévre hajmeresztő áremelkedésekről számol be, mind az alapanyagok, mind az építőanyagok területén. Így van ez Magyarországon, Európában, és természetesen az Egyesült Államokban is. Ez meglátszik az ágazatban lévő részvények árfolyamán is, amelyek mintha meg sem érezték volna a szupervariáns által kiváltott, de egyéb félelmek által táplált széleskörű visszaesést az elmúlt bő két hét során. A vételi nyomást a technikai elemzés is visszaigazolja, de egyben türelemre is int, mert jó pár esetben komoly túlvettség vagy rövid távú fordulós jelek alakultak ki. Bemutatunk négy részvényt az ágazatból, amelyek több hónapos távlatban izgalmasak lehetnek, amennyiben a teljes piac is kitart addig.

Átültetnéd az elméletet a gyakorlatba? Érdekel a tőzsde, a kereskedés? Kezd el a gyakorlást! HF Markets demószámla letöltése itt. (X)

Masco (MAS)

Amerika évtizedeken keresztül a lehetőségek hazája volt, de amit Alexander Manoogian elért, az a tengerentúlon sem mindennapi. Az örmény első generációs bevándorló 50 dollárral a zsebében érkezett meg az Egyesült Államokba, de kemény munkával és kiváló üzleti érzékkel felépített egy szaniter gyártó vállalatot, amely már életében nagy részét szelte ki a piaci tortának az országban. Detroitban olyan befolyásos üzletembernek számított, hogy ő maga adományozott egy hatalmas rezidenciát a városnak. A mindenkori polgármester mind a mai napig ebben az épületben lakik. A Manoogian által alapított vállalat pedig ma már egy 17 milliárdos kapitalizációval rendelkező, 18 000 főt foglalkoztató nagyvállalat.

A hatalmas hegymenet még májusban akadt meg egy hatalmas fordulós jellel, amit hónapokig tartó monstre korrekció követett. Ebből tudott kitörni egy igen nagy, betöltetlen réssel, amelyet ráadásul több akkumuláció is követett. Az RSI-t kisebb korrekciókkal hozta ki a túlvett zónákból,

Erről szól még a cikk:

  • Rés utáni trend a szaniter gyártónál
  • Cement mindig kell, így erre építve közel a csúcs is
  • Amerikában is jó üzlet az útépítés
  • Fából is lehet nagy trendet építeni

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés