Előfizetői tartalom

A Túlvettség Éve volt az idei a tőzsdéken - de mi lesz jövőre?

Amíg a kínai horoszkópban az Ökör Éve van, addig a tőzsdei horoszkóp 2021-re a Túlvettség Éveként fog emlékezni, legalábbis a Technikai Elemzés álmoskönyve szerint. Rengeteg olyan időszak és instrumentum volt, amelyeknél a chartista eszköztár klasszikus beállításai között nemcsak szokatlanul magas, de elképesztően hosszan is tartott. Ilyen persze gyakran előfordul, de általában kis és közepes kapitalizációjú részvényekben, egyéb alacsony likviditással és forgalommal rendelkező eszközök piacán. Itt a viszonylag kevés szereplő, vagy egy-egy nagyobb súllyal jelenlévő befektető megbízásaival jelentős mértékben el tudja tolni az árfolyamot huzamosabb ideig és messzebb lévő szintekig. Idén viszont meglepően sokszor, nagy forgalmú piacokon, gyakran a legnagyobb piaci értékű papírokban, átütő erővel fordultak elő hasonló jelenségek.

Átültetnéd az elméletet a gyakorlatba? Érdekel a tőzsde, a kereskedés? Kezd el a gyakorlást! HF Markets demószámla letöltése itt. (X) Mit is jelent a túlvettség? A piaci szereplők között számos különböző tudású, nagyságú és motivációjú szereplő van. Ezeknek egy része inkább sorolható a rövidebb távon gondolkozó, illetve ezzel jelentős átfedésben remegő kezű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés