Előfizetői tartalom

Útkeresésben az EU vezető tőzsdéi - Merre tovább, vén Európa?

Bár az utóbbi kereskedési napok optimizmusa átragadt az európai részvénypiacokra is, az öreg kontinens a nyáron és ősszel felszedett relatív gyengeségét azóta sem tudta ledolgozni, aminek komoly következményei lettek. A vártnál rosszabb járványhelyzet, a lassabb kilábalás, az energiaárak miatti nyomás és természetesen az itt is jelenlévő megugrott infláció mind elvették a befektetők kedvét attól hogy zsákolják a földrész papírjait. Így a Nyugat-Európában lévő tőzsdék többségének vezető indexei nem tudtak új csúcsra menni, és a tengerentúli piacok immáron sokadszorra főzik le megfáradt, kevéssé az értékpapírpiacokra épülő, állami szabályozás alatt roskadozó társaikat. A középtávú trendek a legtöbb helyen már régen megkoptak és lassan a hosszútávú tendenciák kapcsán is az útkeresés lesz a jellemző. Technikai elemzésünkben az öt legnagyobb, fejlett EU-s ország vezető tőzsdeindexét vizsgáljuk meg, sallangok nélkül.

Átültetnéd az elméletet a gyakorlatba? Érdekel a tőzsde, a kereskedés? Kezd el a gyakorlást! HF Markets demószámla letöltése itt. (X)

DAX

A korábbi nagy emelkedésből oldalazásba és egy nagyon széles sávba rendezkedett be az élete egyik legnagyobb reformján átesett vezető német index. Ez olyan régóta tart, hogy mostanra már a pirossal jelölt hosszú távú mozgóátlag is megközelítette a középtávút, illetve az aktuális értékeket, valamint kezd el is laposodni.

Az utóbbi hetek ralija után viszont a DAX mostanra már kezdi megközelíteni a sáv tetejét, a lendület pedig nemhogy erős, de nem is látszik, hogy kifulladna.

Erről szól még a cikk:

  • Németország: fontos szintet közelít a DAX
  • Franciaország: a relatív erő ura most Párizs
  • Olaszország: érdemtelenül ritkán említett piac
  • Spanyolország: marad a gyenge relatív teljesítmény
  • Hollandia: vége a vezető szerepnek

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés