Előfizetői tartalom

Balogh Péter: A közpénzre illik és muszáj is vigyázni

Faluvégi Balázs
Balogh Péter az egyike azoknak, akik szinte töviről hegyire ismerik a hazai startup szcénát. Az interjúnkból kiderül, hogy miben áll másképpen a saját portfóliócégeihez, mint a kockázati tőkés cégek, és miért csinál minden nyáron medencés bulit az alapítók részvételével. Megtudhatjuk a beszélgetésből azt is, hogy véleménye szerint miért van lemaradásban a magyar startup közeg, ha igazán sikeres cégekről és exitekről van szó. Határozott véleménye van az állami pénzek domináns részvételéről a magyar ökoszisztémában, és szeretné, ha jóval nagyobb lenne az aránya a magántőkének a finanszírozásban. Nagyon jó ötletnek tartja az equity crowdfunding megjelenését itthon, de nem számít nagyon gyors felfutásra. Kifejezetten érdekesnek tartja a tőzsdei megjelenést mind a már komoly növekedési fázisban lévő startupok, mind akár saját vállalkozása számára. Sőt, már van olyan portfoliócége, amelynél kifejezetten készülnek a nyílt piacra lépésre. Összességében a finanszírozási források jobb együttműködésére törekszik és biztat minden piaci szereplőt.

Amikor először láttalak élőben, az egy 2017-es díjátadó volt, ahol az év legjobb startup személyiségeit kereste a zsűri. Ott sokan bezsebeltek díjat, mindenki megkapta a maga tapsát, egy nagyon jó hangulatú esemény volt. Egy ponton bejelentették az Év Legjobb Befektetője díját, amelyet az általad alapított és vezetett cég kapott. A terem egy része hatalmas ovációban tört...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái