Előfizetői tartalom

Szakad a Tesla, folytatódik az esés a tengerentúlon

Portfolio
Kimondottan rossz a hangulat a világ tőzsdéin a geopolitikai feszültségek miatt és a Fed kamatdöntéséhez közeledve, a jelentős európai mínuszok után nagy eséssel kezdték a napot a tengerentúli tőzsdék is. Elsősorban a növekedési potenciáljaik alapján árazott részvényektől szabadulnak a befektetők, ennél fogva nem kímélik például az elektromosautó-gyártókat sem, így jelentős, közel két számjegyű esést láthatunk többek között a Tesla részvényénél. A múlt heti volt a tech-túlsúlyos Nasdaq és az S&P 500 index koronavírus-járvány kitörése óta látott legrosszabb hete - kérdés, hogy erre rá tud-e licitálni az előttünk álló pár nap, illetve hogy mekkora tere lehet még az esésnek?

Komoly zuhanással kezdi a napot Amerika Kinyitottak az amerikai tőzsdék, bár ennek vélhetően sok befektető nem örül ma (sem): a múlt heti mélyrepülés után a tengerentúlon is folytatódik a lejtmenet, és ahogy azt a napokban már megszokhattuk, a legnagyobb mértékben a technológia-túlsúlyos Nasdaq index esik, jelenleg 2,2 százalékos a mínusz a börzénél. A blue chipeket tömörítő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés