Előfizetői tartalom

Jelzett a Super Bowl indikátor: emelkedés lesz idén! Komolyan vehetjük ezt egyáltalán?

A hétfő hajnalban lezárult Super Bowl, a nagy amerikai foci döntő egy végsőkig kiélezett, szinte az utolsó pillanatig nyitott mérkőzés volt a Cincinnati Bengals és a Los Angeles Rams között, akik közül végül az utóbbi tudott végül nagy nehezen felülkerekedni. A találkozó tele volt fordulatokkal, jó pár megkérdőjelezhető bírói döntésessel, de az idő nagy részében a védelmek dominálták a nettó 60 perc játékidőt. A tőzsdei befektetők egy része azonban talán nemcsak a nyers szurkolás miatt rágta a körmét a meccs közben, hanem azért is, mert egyes piaci hiedelmek szerint a győztes kiléte misztikus módon a részvénypiac adott évi teljesítményét is alapvető szinten határozza meg. Cikkünkben annak jártunk utána, hogy ez pontosan mit jelent és mennyire is kell komolyan venni.

Az amerikai fociliga, az NFL (National Football League) két főcsoportból áll: az AFC (American Football Conference) és az NFC (National Football Conference). Mindkettőben 16-16 csapat található, és az alapszakasz során ezek közül olykor-olykor azért találkoznak az egyes tagok néhány mérkőzés erejéig. Amíg vannak olyan mérkőzések, ahol a két csapat évente kétszer is megmérkőzik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés