Előfizetői tartalom

Nagy a félelem, szakadnak az orosz részvények a londoni tőzsdén

Portfolio
Vlagyimir Putyin tegnap este hivatalosan elismerte két kelet-ukrajnai szakadár terület függetlenségét, ezt követően az államfő felhatalmazta az orosz fegyveres erőket, hogy biztosítsák a területeken a béke fenntartását - bejelentése után nem sokkal orosz katonák hatoltak be a kelet-ukrajnai területekre. Az orosz tőzsde alaposan bezuhant a fejleményeknek köszönhetően, a londoni tőzsdén jegyzett orosz vállalatok részvényárfolyamai is jelentős mínuszban vannak.

Tegnap 13 százalékot esett a dollárban jegyzett orosz részvényindex, az RTS index értéke, ma további 5,4 százalékot vesztett az értékéből - utoljára 2020 november elején állt olyan szinten az index értéke, mint most. Érdemes megjegyezni, hogy orosz részvényeket nem csak a moszkvai, de a londoni és a hongkongi tőzsdén is jegyeznek. A londoni tőzsdén jegyzett vállalatok árfolyamai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés