Előfizetői tartalom

Aranybefektetési alapok – amit az aranybefektetésről tudni kell

Portfolio
Legyen szó bármilyen politikai konfliktusról, vagy gazdasági válságról, a befektetők jellemzően az arany befektetést tekintik biztonságos és értékálló opciónak a bizonytalanság idején. Miért van ez így?   A történelem tele van összeomló birodalmakkal, politikai puccsokkal és értéküket vesztő devizákkal. Ilyen időkben az aranyat birtokló befektetők sikeresen meg tudták védeni a vagyonukat. Következésképpen, amikor olyan hírek jelennek meg, amelyek valamilyen globális gazdasági bizonytalanságra utalnak, a befektetők gyakran vásárolnak aranyat, mint biztonságos menedéket.

Az arany jelentőségének teljes megértéséhez tartsunk egy kis villám történelem leckét. Az arany története jóval az ókori egyiptomiak előtt kezdődött, akik ékszereket és vallási ereklyéket készítettek belőle. Ennek ellenére az arany fizetőeszközként való felhasználása, csak i.e. 560 körül indult be. Abban az időben a kereskedők az adásvételt egyszerűsítő, szabványosított...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés