Előfizetői tartalom

Nyugtalanok az orosz oligarchák, menekítik jachtjaikat a szankciók elől

Portfolio
Folyamatosan csökken az orosz milliárdosok vagyona, különösen azóta, hogy a nyugati országok jelentős szankciókat vetettek ki Oroszországra és sok magánszemélyre is. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a szankciókat az oligarchák ingatlanjaira és egyéb vagyontárgyaira is kivetik, így néhányan közülük már elkezdték „elköltöztetni” szuperjachtjaikat és magángépeiket biztonságosabb vizekre.

A Bloomberg Billionaires Index adatai szerint idén eddig már összesen több mint 83 milliárd dollárnyi vagyont vesztettek az orosz milliárdosok az orosz-ukrán háború és annak hatásai miatt. Valószínűleg a veszteségek ennél is nagyobbak, de hétfőn az orosz tőzsde zárva tartott. Kapcsolódó cikkünk 2022. 02. 26. Váratlanul bejelentették, Roman Abramovics másra bízza a Chelsea-t...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés