FONTOS Döntött a Szejm: új korszak következik Lengyelországban, visszatér Donald Tusk az ország élére
 
Előfizetői tartalom

Hátat fordít a világ Putyin Oroszországának: bezár a McDonald's, nem lehet Heinekent kapni

Portfolio
Sorra fordulnak a nyugati nagyvállalatok Oroszországtól, egymás után jelentik be, hogy átmenetileg felfüggesztik vagy végleg megszüntetik egyes tevékenységeiket, de akár ottani cégeikből is kiszállnak, vezető nyugati politikusok pedig sorra mondanak le az orosz cégek igazgatóságaiból. Többek között nagy pénzintézetek, tech cégek, autógyártók és szórakoztatóipari vállalatok léptek. Fontos hangsúlyozni, hogy nyilvánvalóan Ukrajna iránti szimpátiacselekvésről és gesztusokról is szó van, de ez üzleti racionalitás és kényszer is egyben, ugyanis ha az ellátási zavarok miatt nincs alkatrész, vagy a szankciók miatt nem tudnak elszámolni a cégek, akkor a gyártás és az értékesítés is problémássá válik. Összegyűjtöttük, hogy hogyan és mit léptek a nyugati nagyvállalatok az ukrajnai háború és az Oroszországgal szembeni szankciók kapcsán.

A napokban több nyugati vállalat is kivonult Oroszországból a háborús helyzet fokozódása miatt, az óriáscégek többek között a BP és a Shell példáját követik, amelyek az ukrajnai inváziót követően több milliárd dolláros pozíciókat adtak fel. Többek között nagy pénzintézetek, tech cégek, autógyártók és szórakoztatóipari cégek fogták vissza a szállításokat...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái