Előfizetői tartalom

Vízválasztóhoz érhet a bitcoin - Miről szól az új rendelet?

Portfolio
Tegnap este aláírta Joe Biden a hónapok óta várt kormányrendeletet, amely a kriptovaluták szabályozását célozza. Az amerikai elnök rendelete konstruktívan közelíti meg a digitális eszközipar szabályozását, a bejelentett intézkedések többek között a fogyasztóvédelem, a versenyképesség, a pénzügyi stabilitás és a felelősségteljes innováció területeit érintik. Egyesek szerint ez a szabályozás vízválasztó a kriptovaluta-piac számára, a tegnap véletlenül közzétett nyilatkozat apropóján komoly rali bontakozott ki a bitcoinnál, ma azonban esnek a legjelentősebb coinok jegyzései.

Szerdán nagyot ralizott a bitcoin, ami a szélesebb kriptopiacot is felfelé hajtotta, miután az amerikai pénzügyminisztérium honlapján közzétették Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter nyilatkozatát egy hónapok óta várt, a kriptovaluták szabályozását célzó kormányrendeletről. Az egyébként véletlenül közzétett nyilatkozatból kiderült, hogy Joe Biden elnök kriptopiaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés