Előfizetői tartalom

Lehet, hogy még csak most kezdődik a szárnyalás a hadiipari részvények piacán

Bár az utóbbi közel két hétben már volt némi visszapattanás, összességében az egyébként is kissé megtépázott részvénypiacokat alaposan megterhelte az orosz-ukrán háború annak lassan egy hónapja során. Ám vannak olyan ágazatok, amelyeknek árfolyama visszás módon éppen a hasonló konfliktusok idején kezdenek szárnyalni, és nem igazán meglepő, hogy a hadiipar is ezek közé tartozik. A befektetők reakciói igencsak beszédesek, ezeket pedig a technikai elemzés segítségével érdemes megvizsgálni.

Kedvező kondíciókkal kínálunk kereskedési lehetőséget a nemzetközi tőzsdén elérhető termékekre és közel 700 befektetési alapra. Ha mindez nem elég, a Portfolio Online Tőzsde számládhoz csatolhatod a Portfolio Global szolgáltatást is, ahol 27.000 termékkel kereskedhetsz. További információkért klikkelj ide! (X)

Eltökélt, de merem remélni, hogy legalább valamennyire a realitás talaján álló pacifistaként nehezen látom át, hogy mi értelme még mindig fegyvereket gyártani egy olyan világban, ahol megfelelő szervezés mellett mindenkinek jutna a szükséges javakból, de a valóságban a nemzetek továbbra is ezermilliárdos nagyságrendet költenek éves szinten az ún. védelmi kiadásokra. Amikor pedig egy-egy szigorúan védelmi céllal egy ország kórházakat, iskolákat és színházakat kezd bombázni szomszédjánál, mint mostanság, akkor a hadiipari vállalatok is okkal reménykedhetnek abban, hogy hamarosan megint csilingelni kezd a kassza.

A részvénypiaci befektetők igyekeznek a helyzet elébe menni és a potenciális árbevétel növekedést mielőbb beárazni a részvény árfolyamokba. Ez történt most is, hiszen a fegyveres konfliktus kirobbanásakor az amúgy is emelkedő hadászati papírok árfolyama, úgy felrobbant, mint egy lakóépület, amit véletlenül eltalált egy arra tévedt orosz rakéta. Az amerikai vállalatok egyelőre kevéssé érintettek a háború fegyverekkel való ellátásában, de a nyugati fogadkozások az Ukrajnába irányuló szállításokról őket is ellátják reménnyel, hogy hamarosan megnövekedett rendelésállomány vár rájuk. Hiába, a hadiipari befektetések a műfaj legcinikusabb tagjainak is próbára teszi a gyomrát.

Erről szól még a cikk:

  • Miért éledeznek ismét a hadiipari részvények?
  • Mekkora tér van még előttük, hogy utolérjék a piacot?
  • Melyik három cég grafikonja fest most a legerősebben?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés