Előfizetői tartalom

Norvégia: sarki fény a részvénypiac sötéten derengő égboltján

Faluvégi Balázs
Noha a háború sokkja óta a tőzsdék részben már magukra találtak, kevés olyan hely van, ahol ennek szele mintha meg sem érződött volna, pláne Európában. Az északi országban azonban a részvények többségének árfolyama magas maradt és jelenleg is éves csúcsaik közelében járnak. A technikai elemzés segítségével bemutatunk pár érdekes papírt, amelyek jelenleg az élen járnak az emelkedésben.

Kedvező kondíciókkal kínálunk kereskedési lehetőséget a nemzetközi tőzsdén elérhető termékekre és közel 700 befektetési alapra. Ha mindez nem elég, a Portfolio Online Tőzsde számládhoz csatolhatod a Portfolio Global szolgáltatást is, ahol 27.000 termékkel kereskedhetsz. További információkért klikkelj ide! (X)

Hideg, sötét, elszállt árak, unalmas, magukba forduló emberek, luxusbörtönök, tenger alól kisajtolt olaj.

Ezek a negatív klisék ha Norvégiáról van szó. Csodálatos természeti szépségek, magas életszínvonal, gigantikus állami nyugdíjalap, alacsony bűnözés, rengeteg elektromos autó, környezetvédelem, stabil jogállam, befogadó társadalom - szólhat a replika azoktól, akik valóban ismerik a Skandináv országot. Norvégia az egy főre jutó GDP tekintetében a nyolcadik legjobb helyezést éri el az egész világon, de ha nem számolunk a mikroállamokkal, akkor már dobogós is, közvetlenül Svájc és Írország mögött.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái