Előfizetői tartalom

Ezt az állampapírt érdemes újra cserélni, ha korábban vettél belőle

Portfolio
Az infláció az állampapírpiacot is radikálisan átalakította, a korábban népszerű Magyar Állampapír Plusz (MÁP+) helyett most már szinte mindenki az infláció-követő eszközöket vásárolja. Sőt, a pénzromlás olyan mértékű, hogy érdemes lehet korábban megvásárolt papírokat is újra cserélni - mondta el a Portfolio napi podcastjében, a Checklist keddi adásában Árgyelán Ágnes, a Portfolio Pénzügy rovatának elemzője.

Egy hónap alatt közel 326 milliárd forinttal csökkent a MÁP+ állománya, az első negyedévben ez a szám összesen 426 milliárdot tett ki. Mindeközben Prémium Magyar Állampapír (PMÁP) esetében a március végi adatok szerint 412 milliárd forint állománybővülést figyelhettünk meg. A két papír különbsége, hogy a PMÁP kamata követi az inflációt, a MÁP+ viszont nem, így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés