Előfizetői tartalom

Szigorít az államkincstár a szuperállampapírnál: holnaptól kevésbé éri meg visszaváltani

Változik a Magyar Államkincstárnál is a MÁP+ kamatfizetési időszakon kívüli visszavásárlási árfolyama, holnaptól már a kincstárnál is 99,5%-on váltható vissza idő előtt a papír, ami 25 bázispontos csökkenést jelent. Ahogyan arról múlt héten írtunk, a legtöbb forgalmazónál legújabban már 99,25-99,5%-on váltották vissza a papírt, úgy tűnik tehát, hogy a kincstár is beáll ebbe a sorba.

Két dolgot fontos leszögezni: A Magyar Állampapír Plusz ajánlattételében szereplő azon vállalás, miszerint a kamatfizetés követő 5 munkanapon a papírt 100%-os árfolyamon váltják vissza minden forgalmazónál, továbbra sem változik. Az, hogy milyen árfolyamon váltanak vissza lejárat előtt lakossági állampapírt a forgalmazók, sok mindentől, de leginkább a saját döntésüktől...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés