Előfizetői tartalom

Drágább lett kiszállni a szuperállampapírból – Megéri így prémium állampapírra váltani?

Múlt héten számoltunk be arról, hogy a Magyar Államkincstár is beállt a banki forgalmazók sorába azzal, hogy a korábbi 99,75% helyett 99,5%-on váltja vissza idő előtt a Magyar Állampapír Pluszt. Felmerül a kérdés: azzal, hogy a kincstárnál is drágább lett a MÁP+-ból való kiszállás, megéri-e így is eladni a papírt és inkább a Prémium Magyar Állampapírt választani? Alábbi cikkünkben erre keressük a választ. Sőt, egy másik lehetőséget is felvillantunk.

Bár a legtöbb banki forgalmazónál már korábban is ezt láttuk, a kincstár múlt héten döntött úgy, hogy a lejárat előtti MÁP+-okat, amelyeket eddig 99,75%-on váltott vissza, már csak 99,5%-on vesz vissza, és ez minden eddigi sorozatra vonatkozik, tehát 1 millió forintonként 2500 forint mínuszt jelent ez a változás azoknak, akik nem a kamatfizetés utáni napokban váltják vissza...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés