Befektetés

Fedezd fel a műtárgyakat! – Családi élmények a Műtárgyak Éjszakája Fesztiválon

műtárgy.com
A művészettel való ismerkedést nem lehet elég korán kezdeni. Éppen ezért a május 26-28. között megrendezésre kerülő VI. Műtárgyak Éjszakája fesztiválon jobbnál jobb gyermek-, ifjúsági és családi programok közül is válogathatnak.

A múzeumi környezet, a tartalmas és játékos kulturális események a fiatalabb korosztály érdeklődését is felkeltik, ráadásul nemcsak a művészet, hanem a világ dolgai iránt is. A kiállításlátogatás segíti a kritikai gondolkodás és a képzelőerő, a múzeumpedagógiai foglalkozások pedig a kreativitás és a problémamegoldó képesség fejlődését. Arról sem feledkezhetünk meg, hogy a programok során a szülők minőségi időt töltenek el a gyermekeikkel közösen. A háromnapos Műtárgyak Éjszakája Fesztiválon a fiatalok játékos és kreatív formában találkozhatnak a művészetekkel, az eseményeken való részvétel kicsiknek és nagyoknak egyaránt maradandó élményt jelenthet.

A nemrégiben megújult Walter Rózsi-villában különleges helyszínen ismerkedhetnek a modernizmussal a gyerekek. A legkisebb korosztály különböző építőjátékokat próbálhat ki a Mi volt a Lego előtt nevet viselő eseményen, az alkotni vágyók pedig kézműves foglalkozásokon élhetik ki a kreativitásukat. A programokat Magyaróvári Fanni Izabella muzeológus tartja.

A 7-18 éves korosztály, valamint a családtagjaik számára jó választás a Gödöllői Iparművészeti Műhely Tükröződések című kiállítása, illetve az ahhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai program, amely a kortárs képző- és iparművészet sokszínűségét mutatja be néhány kiválasztott alkotáson keresztül, figyelemfelkeltő, befogadható formában.

Turistának lenni a saját országunkban, sőt akár a saját városunkban mindig izgalmas tapasztalat. Fedezzétek fel együtt Buda egyik legkülönlegesebb, gyönyörű szegletét, Gül Baba türbéjét és annak festői környezetét! A Rózsák Atyjának sírhelye és személye is számos érdekességet tartogat, az oszmán dervis életét övező legendákról éppúgy szó lesz a tárlatvezetésen, mint arról, hogy hogyan is fest pontosan egy oszmán pénzérme, vagyis az akcse. A türbe körül elhelyezkedő egykori Wagner villa állandó kiállítását önállóan is megtekinthetitek. Az Arasinda török zenekar koncertje pedig kiragad és messzire repít a város nyüzsgéséből.

Az alkotásban örömüket lelő fiatalok a porcelánfestéssel és a porcelánkészítéssel barátkozhatnak a Herendi Porcelán Palota foglalkozásain. A porcelánkészítés során rózsát formázhatnak, szakemberektől leshetik el a mesterség csínját-bínját.

A sportért, azon belül is a bicajozásért lelkesedő kamaszok, kiskamaszok és rokonaik a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumában a kerékpárversenyzés történetéről láthatnak nagyszabású kiállítást (Budapest saluta il Giro! – Budapest köszönti a Giro-t!), amely a Giro d’Italia és a kerékpársport történelmi tradíciói előtt tiszteleg. A tárlaton és a hozzá kapcsolódó vezetésen is fontos szerepet kapnak a versenyekhez fűződő legendák, így például a Giro d’Italia-n mindmáig egyetlen nőként induló Alfonsina Strada története.

A középiskolások természetesen már önállóan is ki tudják választani a nekik tetsző foglalkozásokat, azonban mégis felhívnánk az ő és a családtagjaik figyelmét két programra. 16 éven felülieknek lehet érdekes a Frida című film vetítése a Bem Moziban, amely az erős és szenvedélyes mexikói festőművész életét mutatja be. Az öltözködés minden életkorban az önkifejezés eszköze lehet, de talán sosem annyira hangsúlyosan, mint kamaszként. A KACs Műhely foglalkozásán (Te hogyan viseled?) olyan egyedi öltözékkiegészítők készítésére nyílik mód, amellyel egyrészt a különbözőségünket, másrészt a mások iránti együttérzésünket, tiszteletünket és támogatásunkat is kifejezhetjük. A foglalkozáson szó lesz a megkülönböztetésről és a másokért való kiállás fontosságáról. Újrahasznosítható alapanyagok, szabás-varrás, hímzés és csomózás várja a résztvevőket.

A Műtárgyak Éjszakája Fesztivál többi programja között is megannyi izgalmas csemegére bukkanhattok – akár családilag is. A teljes programkínálat és a regisztráció  itt érhető el.

Szerző: műtárgy.com

Találd meg a neked való befektetési alapot!
usa zaszlo
himlo kiutes
olajfinomito
fagylalt fagyi
irán
2022. május 17.
Hitelezés 2022
2022. május 31.
Financial IT 2022
2022. június 8.
Portfolio Property X 2022
2022. június 1.
Portfolio Digital Transformation 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Díjmentes online előadás
Hogyan csináld a gyakorlatban?
trader23