Előfizetői tartalom

Hamburger vagy pelmenyi, avagy miért nem lesz így birodalom soha Oroszország?

Egyre látványosabbak a jelei annak, hogy Oroszország majdnem minden értelemben elveszíti a közel három hónapja elindított háborúját Ukrajna ellen. Ez hatalmas csapás a nagy medve birodalmi ambícióira és a Szovjetunió modern változatának visszaállítására. Bár Moszkva több stratégiai hibát is elkövetett a katonai lépések során, illetve a felkészülés és az utánpótlás vonalak biztosítása kapcsán, a legnagyobb baklövést nem is a harctéren tette meg, hanem a szívek megnyerésében. Ebben bizony nagyon rosszul áll Oroszország és az elmúlt hónapok tovább rontották a helyzetet, ami a geopolitikai küzdőtéren végzetesnek bizonyulhat.

Meghatározó nap volt hétfőn Oroszországban, még ha egy kicsit jelképes értelemben véve is. A McDonald’s amely már több, mint két hónapja zárva tartja üzleteit a világ legnagyobb kiterjedésű országában, végleg megszünteti azokat és kivonul a háború miatt. A vállalaton nyilvánvalóan nagy volt a befektetői nyomás, hogy ezt a lépést hozza meg, főként etikai okok miatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés