bét
Befektetés

Újabb cég készül a magyar tőzsdére

Portfolio
Elsősorban a fintech ágazatból ismert Facekom Kft. már a tőzsdére lépésre készül, és könnyen a befektetők egyik célpontjává válhat, hiszen hatalmas növekedést produkál, miközben igen komoly nyereséget is képes felmutatni, ami viszonylag ritka együttállás a hasonló vállalatok esetén. A cég a digitális ügyélkiszolgálást segíti elő nagyvállalatok számára, és már a járvány előtt komoly banki ügyfeleket volt képes megszerezni, a legnagyobb sikert a COVID lezárások miatti gyors fejlesztési igények hozták el számukra.

A Facekom az elmúlt három évben több mint ötszörösére, 1,6 milliárd forintra növelte árbevételét, miközben adózott eredménye még ennél is nagyobb mértékben, több mint a nyolcszorosára, 717 millió forintra bővült. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy

a bankoknak, biztosítóknak, illetve a közmű szolgáltatóknak és más ágazatoknak hatalmas szüksége volt arra, hogy online azonosítsák az ügyfeleiket,

főként videós kapcsolat révén, de akár nem valós idejű megoldások révén. Ezek lehetővé teszik, hogy személyes jelenlét nélkül, de megbízható hitelesítés mellett intézhessék az ügyfelek ide tartozó ügyeiket.

A vállalat sajtóközleményéből kiderül: a céget 10 évvel ezelőtt alapította Bodnár Zsigmond, aki mellett a nemrég bevont, Equilor Alapkezelő által kezelt Central European Opportunity private equity alapot van jelen tulajdonosként. A társaságnak olyan banki ügyfelei vannak, mint az OTP, K&H, Unicredit, vagy Raiffeisen. A startup fázisból immáron inkább scale-up fázisba került cég alapítója elmondta:

a vállalat célja, hogy a hazai startupból középvállalattá válást követően nemzetközi színtérre, majd a növekedés következő fázisában a Budapesti Értéktőzsdére lépjen.

Ezek alapján a nyílt társasággá válás nem a közeljövőben következhet be, ami a technológiai szektorban korábbinál nyomottabb árfolyamok miatt mostanában amúgy is alacsonyabb árazásra adna lehetőséget. A Magyar Fintech Szövetség alapító tagjai között lévő Facekom nem az első cég, amelyik a gyors növekedésnek köszönhetően nagy sikereket ért el, és komolyabb forrásbevonást tervez a hazai fintech ágazatban. Nemrég a Seon csalásmegelőzési megoldást szolgáltató startup vont be 94 millió dollárnyi befektetést ismert nemzetközi kockázati tőke vállalatoktól, az ff.next UX/UI design cégben pedig néhány napja a hazai tőzsdén már jegyzett Gloster szerzett többségi részesedést.

Találd meg a neked való befektetési alapot!
munkás dolgozó fizikai acélipar
szárazság mezőgazdaság
trader23
orosz ukrán háború konfliktus katona helikopter repülő légierő fegyveres ukrajna oroszország stock
rakéta High Mobility Artillery Rocket System himars
kremencsuk pláza robbanás rakétatámadás
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Érdemes most beszállni?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
trader23